Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht verliest onverdiend van Veendam

14 november 2009 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Tegen Veendam heeft FC Dordrecht de goede bedoelingen niet in punten om kunnen zetten. De ploeg van de op de bank teruggekeerde Gert Kruys domineerde van begin tot eind, creëerde zich voldoende kansen, maar kreeg de deksel lelijk op de neus doordat Guy Ramos te kort op zijn eigen doelman terug kopte. De Leeuw besliste zodoende al in de 20e minuut de wedstrijd: 0-1.

De Groningers zakten vervolgens nog verder terug dan waar ze bij de aftrap waren begonnen. Het massieve verdedigingsblok bleek voor De Dordtse voorwaartsen vervolgens niet meer te slechten. Het geroutineerde ensemble van Joop Gall blokkeerde eenvoudig de weg en voorkwam de hoogste versnelling bij de thuisclub. Met Shew-Atjon terug in de basis en Delanoy in plaats van de zieke Muhamadu deed Dordt wat het kon. Van achter uit probeerde het via de flanken een bres te slaan, waarbij Moussa Kalisse met een schot op de paal nog het dichtst bij de gelijkmaker was.

Ook na rust was het eenrichtingverkeer op de te stille Krommedijk. In het laatste deel, met Plat als extra aanvaller in plaats van Versluis, ging Dordt massaal naar voren. Maar de andermaal bijzonder matig fluitende Ketting zag eerst geen heil in een treffer van Zeefuik en wuifde in de extra tijd een overduidelijke handsbal in het strafschopgebied van Veendam even vrolijk naar het land der fabelen. Als een dief in de nacht mochten de gasten zodoende de gestolen 0-1 mee in de bus op de lange terugweg naar huis meenemen.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!