Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Groot alarm voor mogelijke lekkage

13 november 2009

DORDRECHT - De brandweer heeft geen lekkage ontdekt bij een goederentrein. Op vrijdagmiddag 13 november 2009 omstreeks 13.00 uur kwam er een melding van een mogelijke gaslekkage bij een trein die onderweg was vanaf het rangeercomplex Kijfhoek in Zwijndrecht.

Iemand die aan het werk was aan het spoor rook een chemische lucht op het moment dat de trein hem passeerde. Direct gingen hulpverleners op zoek naar de trein. In eerste instantie zou deze gestopt zijn bij het station Dordrecht. Later bleek dat de trein stilstond ter hoogte van de Tulpstraat in Dordrecht.

Brandweerlieden stelden een onderzoek in naar een mogelijke lekkage. Metingen wezen uit dat er geen sprake was van een giftige of explosieve stof. Ook onderzoek aan de trein leverde niets op. Rond 14.30 uur gaf de brandweer het sein dat alles veilig was. De brandweer zette ongeveer veertig mensen in bij het incident. De politie begon met afzettingen in de omgeving en ook kwam er uit voorzorg een politiehelikopter naar Dordrecht. De inzet van de helikopter was niet meer nodig.

Foto’s Rob van der Woude    website:  http://fotoszhz.webs.com

Deel dit bericht met je vrienden!