Thursday 16 September 2021

Alles over Dordrecht

Schapekopblog: Dordtse politici digitaal nog in de prehistorie

13 november 2009

DORDRECHT - Met de verkiezingen in zicht wordt op internet ook gevolgd, hoe de Dordtse politiek zich presenteert. Blog SELLIGO (www.idordt.nl) deed een beoordeling.  Het is de moeite waard om zijn informatie, die voor rekening komt van SELLIGO, te bekijken. Marco (de naam van de man achter de blog schapekop) verdient een compliment om een discussie los te maken over de Dordtse politiek op internet.

Hij begint zijn verhaal op de volgende wijze:

Het is slecht gesteld met de Dordtse politici en het digitale tijdperk. Een rondje googelen langs de wethouders en raadsleden levert trieste resultaten op. Ik ben benieuwd of zij de nieuwerwetse media nog gaan gebruiken voor hun verkiezingscampagnes.
Daar waar politici in veel dorpen de gemeenteraadsvergaderingen twitterend doorbrengen heeft Dordrecht maar één twitterende politica.

Een top drie van de meest digitale Dordtse politici:

De meest digitale politicus van Dordrecht1. J. van den Bergh ( PvdA )
Haar blog is recent en wordt regelmatig geüpdate. Maar heeft ze geen geld om een eigen domein te kopen? Waarom zit ze met een onmogelijke sitenaam onder blogspot? En waarom gebruikt zij het e-mail adres van ATM vormgeving op de gemeente site?

2. E.C. van Wenum-Kroon ( CDA )
Elly is de enige twitterende Dordtse politicus!!! Ze heeft ook een eigen site. Maar deze is nu in onderhoud (dodelijk op het internet). Als haar blog weer in de lucht is heeft ze grote kans om Dordts meest digitale politus te worden.
Klein minpuntje. Op de site van het CDA staat best een leuke kittige foto van haar. Strakke dame met strenge bril. Haar twitter foto is een stuk minder.

ELLY VAN WENUM

op de CDA site 

twitterelly

3. J. Heijmans ( PvdA )
Joke heeft een eigen blog en het meest recente bericht is nog maar 4 weken oud.
Maar waarom moet ik foto’s zien van haar vakantie in Australië?

jeep

De huurjeep van Joke

En nu gaan we lachen, gieren, brullen:
Diny Koppens (Groen Links) denkt dat dit de wijze is waarop je je moet presenteren: www.landroof.nl/profile/DinyKoppens. Geen profielfoto, niet bijgewerkt, en geen vrienden.

Ze heeft al wel geruime tijd een eigen weblog: http://dinykoppens.web-log.nl (Red.)

Maar absoluut hoogtepunt is toch wel de aanwezigheid van Osman Soy (BVD) op het internet. Als ik hem zoek vind ik wel een aanbieding om mijn psp in Dordrecht om te laten bouwen (zijn broer?). Wat beter zoeken brengt me bij deze site: www.osmansoy.nl
Actuele berichten van de verkiezingen in 2006. Ongelofelijk dat Sleeking hem hier nog niet voor op zijn flikker heeft gegeven.

En hoe doen de politieke partijen het:
vvddordrecht.nl heeft dit jaar toch al 15 berichten op zijn blog gezet. En ze twitteren ook. Al 6 berichten sinds april.

www.dordrecht.groenlinks.nl wordt goed bijgehouden, niets op aan te merken. Hetzelfde geldt voor www.pvdadordrecht.nl

Het laatste blog bericht op www.d66dordrecht.nl is van twee maanden gelden. En wat een lelijke profielfoto’s!!! Ik raad ze aan om hier eens iemand voor in te huren.
De nationale twitterpartij heeft lokaal nog een lange weg te gaan.

www.cdadordrecht.nl. Saai en gedegen site. Geen opmerkingen.

Op de site van de verenigde senioren www.vsp-dordrecht.nl kunnen we weer lachen. Er zijn meer pagina’s met fouten, dan zonder. Dit is internet zoals het in 1998 bedoeld was. Hardcore html bonken. Doe een nieuwe cursus bij seniorenweb.nl !!!

Daar waar Sleeking zich rot zal schamen voor de site van Osman kan hij trots zijn op de site van BVD. Mooie site, keurige opmaak. www.betervoordordt.nl

De Christenunie hebben de weg naar de digitale snelweg ook al gevonden. http://dordrecht.christenunie.nl
Het laatste bericht is van 15 oktober en ziet er uit zoals je mag verwachten van de christen unie.

De SGP heeft deze stap nog niet kunnen zetten. De SGP jongeren in Dordrecht zijn wat vlotter en hebben al wel een eigen site. www.sgpjdordrecht.nl “Welkom op ons geheel vernieuwde site uit 2008”

Samenvattend:
De hoogtepunten zijn de site van Osman en de verenigde senioren. De dordtse politici hebben nog een hele lange weg te gaan.

Deel dit bericht met je vrienden!