maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

Stichting Reformatie-Instituut Dordrecht in Platform Stedelijke Herdenking

13 november 2009

DORDRECHT - Stichting Reformatie-Instituut Dordrecht is lid geworden van het Platform Stedelijke Herdenking. Achtergrond over deze bijzondere stichting die ermee voor zorgde dat het Calvijnjaar in Dordt een groot succes werd:

Extra informatie stichting Reformatie-Instituut Dordrecht: De in juni 2007 opgerichte stichting Reformatie-Instituut Dordrecht heeft als doel het onder de aandacht brengen van en bekendheid geven aan het gereformeerd protestantisme, zoals dat van betekenis geweest is voor de Nederlandse cultuur en de centrale rol die Dordrecht hierin heeft vervuld. Voorzitter van de stichting is professor dr. James Kennedy, hoogleraar Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. 

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:

-  het oprichten en in stand houden van een expertisecentrum op het gebied van de reformatie, in het bijzonder het gereformeerd protestantisme en hoe zich dat gemanifesteerd heeft in en van betekenis is (geweest) voor de stad Dordrecht en de Nederlanden;
-  het organiseren van of medewerking verlenen aan debatten, symposia, congressen, museale en educatieve activiteiten, onderwijskundige en wetenschappelijke publicaties;
-  vanuit toeristisch oogpunt de wortels van het protestantisme in Dordrecht nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen en toegankelijk te maken.

 

Deel dit bericht met je vrienden!