Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Stayokay Dordrecht legt 60 kinderen en ouders in de watten

11 november 2009

DORDRECHT - Stayokay organiseert dit jaar voor de derde keer een volledig verzorgd Wereldweekend voor 150 gezinnen die een moeilijke periode doormaken. Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 november a.s. overnachten 500 kinderen en ouders in tien accommodaties van Stayokay. Gedurende twee dagen kunnen ze deelnemen aan allerlei sportieve, culturele en culinaire activiteiten. Stayokay Dordrecht ontvangt tijdens het Wereldweekend 18 gezinnen. Aan het weekendje weg zijn voor de gezinnen geen kosten verbonden.

Maatschappellijke betrokkenheid
Marijke Schreiner, algemeen directeur van Stayokay: “Met de organisatie van dit landelijke project wil Stayokay een bijdrage leveren aan het creëren van perspectief voor gezinnen die het moeilijker hebben dan anderen. Hierbij blijven we dicht bij onszelf en doen wat we het beste kunnen: onze gasten een comfortabel verblijf vol activiteiten bezorgen.”

Gezinnen met problemen
Het weekend wordt georganiseerd voor (eenouder)gezinnen met kinderen tot 12 jaar, die het financieel moeilijk hebben of in een sociaal isolement verkeren. Kortom, voor gezinnen die wel een opkikker kunnen gebruiken. De gezinnen zijn aangemeld door (jeugd)hulpverleningsinstanties. Het Nederlandse Rode Kruis en Humanitas hebben de aanvragen beoordeeld.

Een onbezorgd weekend bij Stayokay Dordrecht
Stayokay wil de gezinnen een onvergetelijk weekend bezorgen. De gezinnen worden op vrijdagmiddag ontvangen in het hostel. De zaterdag staat bol van de activiteiten: van een rondvaart door de Hollandse Biesbosch tot een bezoek aan de Sterrenwacht. Met de kinderen wordt er koekjes gebakken en ’s avonds is er een kinderdisco! Op zondag sluiten we af met uurtje schaatsen op de indoor schaatsbaan.

Informatie voor ouders
De Stayokay accommodaties in Apeldoorn, Bergen op Zoom, Dordrecht, Elst, Gorssel, Soest, Sneek, Terschelling, Texel en Valkenswaard nemen deel aan het Stayokay Wereldweekend.

Doordat de gezinnen in een ontspannen sfeer samen activiteiten ondernemen, kunnen ze hun zinnen even verzetten. Ook krijgen ze tips om hun sociale isolement te kunnen doorbreken en informatie over de ondersteunende programma’s van Humanitas en Het Nederlandse Rode Kruis. De drie organisaties hopen zo de vicieuze cirkel waarin de gezinnen verkeren, te doorbreken.

Over Stayokay
Stayokay is een keten van 30 accommodaties op verrassend mooie plekjes in Nederland; midden in de stad of juist rustig in de bossen of aan het water. De hostels zijn gevestigd in een kasteel, eigentijdse nieuwbouw of landhuis. Stayokay is in Nederland al 80 jaar de grootste aanbieder van groeps- en budgetaccommodaties. Daarbij staat gastvrijheid, service en duurzaamheid hoog in het vaandel. In 2008 ontving Stayokay als eerste hospitality-keten in Europa het Europees Ecolabel.

Lees meer over:

Stayokay
Deel dit bericht met je vrienden!