dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Insula College pakt snoepafval aan

11 november 2009

DORDRECHT - Leerlingen van het Dordtse Insula College presenteren hun advies ‘Aanpak Snoeproute’ aan de gemeente.

Een snoeproute is de route die scholieren van school naar de supermarkt afleggen. Helaas komt het veel voor dat ze het afval van de gekochte snacks op straat weggooien.

Op woensdag 25 november presenteren leerlingen van het Insula College hun aanpakadvies aan wethouder Jan Lagendijk. Het begint om 9.30 uur in Vergaderzaal 1 van het Stadskantoor.

Vooraf voerden de leerlingen samen verschillende opdrachten in de Vogelbuurt uit. Ze namen interviews af bij winkeliers, wijkbewoners en de partners in de wijk. En ze brachten de snoeproute en het bijbehorende afval in kaart.

Ter afronding van het werk presenteren de leerlingen hun aanpakadvies aan de betrokken partijen en het projectteam van ‘Gewoon Doen!’. De leerlingen met het winnende plan mogen binnenkort los op een duurzaam klassenfeest.

De aanpak van de snoeproute is onderdeel van ‘Gewoon Doen!’. Met deze campagne pakt de gemeente Dordrecht de zeven grootste ergernissen van de inwoners van Dordrecht aan: bekladding, vernieling, rommel op straat, hondenpoep, stank door verkeer, geluidsoverlast door verkeer en fout parkeren.

Deel dit bericht met je vrienden!