Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

D66 Dordrecht presenteert begin december kandidatenlijst

11 november 2009

DORDRECHT - De kandidatenlijst van D66 wordt schriftelijk vastgesteld. Alle leden krijgen tot eind november de kans om de volgorde van kandidaten te bepalen. Begin december wordt bekend gemaakt wie na Jan Willem van Dongen op de lijst komen. D66 is een samenwerking aangegaan met de locale partij ECO Dordt, die met twee zetels in de raad zit. Nelleke de Smooker was in 2006 van deze partij de lijsttrekker. ECO Dordt was de eerst partij van Pieter Sleeking, die in 2006 met Beter voor Dordt verder ging.

D66 heeft alleen Van Dongen in 2006 in de raad gekregen. Die situatie is niet nieuw voor de partij die in het verleden door het van Mierlo effect, het Terlouw effect en nu via van pechtold effect hoog in de peilingen staat. Bert Vervoort heeft ook enige tijd een eenmansfractie moeten vormen in de raad. Van 1970 tot 1974 en van 1978 tot 1982 had D66 drie zetels. De grote klapper was in 1990 met zes zetels en eerst Hubert Fermina en later Gerard Schouw als wethouder. Fermina werd later tweede kamerlid en Schouw zit nog in de eerste kamer.

Deel dit bericht met je vrienden!