maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

Debat over Derde Merwedehaven loopt op

11 november 2009

DORDRECHT - Welke uitspraak doet de gemeente Dordrecht vandaag over de stortplaats Derde Merwedehaven. Dat is de vraag die politiek Dordrecht beheerst in de wandelgangen. CDA wethouder Dion van Steensel wilde gisteravond geen uitspraak van de gemeenteraad over mogelijke sluiting van een deel van de sportplaats van de derde Merwedehaven Hij vreest dat dan het bedrijf, dat de exploitatie doet, de rekening uiteindelijk bij de gemeente Dordrecht zal leggen.

Volgens Van Steensel heeft de locale overheid andere mogelijkheden om een bedrijf aan te pakken dat zich niet aan de regels houdt dan een uitspraak te doen via een motie. Binnen de gemeenteraad leven echter sterke gevoelens om een signaal van verontrusting af te geven over de gang van zaken rond de Merwedepolder. Inzet was dinsdagavond laat een motie van de VVD, die ook bij andere partijen kan rekenen op sympathie. Ook Beter voor Dordt (BVD) vraagt om een uitspraak van de raad. De stortplaats werd in 1991 door de gemeenteraad van Dordrecht op verzoek van de provincie Zuid Holland mogelijk gemaakt.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!