dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Kritiek op stort in derde merwedehaven via moties

10 november 2009

DORDRECHT/SLIEDRECHt - Twaalfhonderd inwoners van Sliedrecht zijn verontrust over de stort bij hun stad aan de overkant van het water, maar in de Dordtse gemeenteraad stond vandaag de stortplaats ook ter discussie. De VVD diende een motie in om geen industrieël afval meer te storten.

Beter voor Dordt (BVD) wil geen stort meer van asbest. De derde merwedehaven werd in 1991 geopend en volgens fractievoorzitter van BVD Sleeking is er weinig waargemaakt van het plan om het de modernste stortplaats te maken. Toen was vooral het CDA tegen onder leiding van Elly Meijer en vanuit de Staart streed het echtpaar Ris moedig tegen de stort in de achtertuin.

De verkiezingscampagne was in de raad al begonnen. Sleeking liet fijntje weten dat toen een PvdA wethouder de stortplaats een vorm van Dordrecht promotie noemde. De VVD toverde echter in de raad ook een stevige motie tervoorschijn en aangezien deze partij in het college van burgemeester en wethouders zit, zal het verzoek tegen bepaalde stort als gemeente Dordrecht te zijn, geen verrassing zijn voor de andere college-partijen.

Lees meer over:

Derde Merwedehaven
Deel dit bericht met je vrienden!