maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

Website gemeente dordrecht blijft op nr. 2 staan

10 november 2009

DORDRECHT - De website van de gemeente Dordrecht heeft haar 2e plaats behouden op de ranglijst van Nederlandse gemeenten. Dat blijkt uit het Jaaronderzoek 2009 van de Overheid.nl Monitor. Nummer 1 is de gemeente Capelle aan den IJssel.

Op de ranglijst van gemeenten met meer dan 100.000 inwoners is Dordrecht een plaats gestegen naar de 1e positie.
Dordrecht scoort daar net iets beter dan Almere, dat vorig jaar de nummer 1 positie bereikte. De Overheid.nl Monitor vergelijkt websites van overheidsorganisaties met elkaar op basis van een vragenlijst en maakt op basis van deze vergelijking een ranglijst op.

Dordrecht loopt al jaren voorop in de elektronische dienstverlening. Ook met de introductie van Antwoord © dit jaar heeft de gemeente Dordrecht weer een belangrijke stap gezet naar een betere dienstverlening, onder andere via internet.

Behalve een zo goed mogelijke digitale dienstverlening, streeft Dordrecht ook een maximale toegankelijkheid van de website na volgens de richtlijnen van het ‘Waarmerk drempelvrij.nl’. Ook dat is meegenomen in de rangli jst van de Overheid.nl Monitor.

Verder scoort Dordrecht goed op openheid (transparantie) en duidelijkheid. Daarnaast heeft de gemeente er bewust voor gekozen om geen banners van andere (overheids)organisaties op de website te plaatsen, omdat dit in strijd is met de één-loket gedachte. Op dit onderdeel scoort Dordrecht dan ook geen punten in de door Overheid.nl Monitor gehanteerde criteria.

Lees meer over:

Overheid.nl nummer 2
Deel dit bericht met je vrienden!