Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht verliest nipt van Den Bosch

9 november 2009 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Tegen FC Den Bosch herstelde Dordrecht zich speltechnisch van de uitglijder tegen MVV en de offday tegen Telstar, maar de verdiende beloning bleef uit omdat kort voor tijd Niels Vorthoren alsnog de winnende treffer voor de thuisclub produceerde.

Den Bosch kreeg daarmee meer dan het op basis van het spelbeeld recht op had. Op basis van de teruggekeerde kracht in het elftal, met basisplaatsen voor Kuipers en Muhamadu ten koste van Van Muyen en Verhoek, pareerde Dordt de sterke Bossche openingsfase en trok het duel gaandeweg in evenwicht. Toch was het zelf bij vlagen te onzorgvuldig in balbezit waardoor de wedstrijd vaak moeizaam oogde. Topscorer Caracciolo bracht zijn ploeg na een klein half op voorsprong uit een penalty, verkregen nadat Sequeira een vrije trap tegen zijn arm had gekregen (1-0). Dezelfde Sequeira scoorde amper drie minuten de gelijkmaker nadat hij zichzelf met een fraai piroëtje bij de achterlijn had vrij gedraaid (1-1).

Na rust hield Stef Doedee met een paar goede reddingen zijn club op de been. In het laatste half uur trok Dordt nadrukkelijk het initiatief naar zich toe en had het via Muhamadu, Kalisse, Sequeira en Versluis (lat) de beste winstkansen. De derde competitienederlaag op rij bleek echter niet meer te voorkomen. Uitslag: 2-1

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!