Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Forse stijging aantal mensen op inburgeringcursus'
09nov 2009

Forse stijging aantal mensen op inburgeringcursus

DRECHTSTEDEN - Het aantal mensen dat een inburgeringtraject volgt is de afgelopen maanden fors gestegen. De Sociale Dienst Drechtsteden heeft de doelstelling van dit jaar om 700 mensen op een inburgeringcursus te plaatsen, eind oktober al behaald.
De verwachting is dat dit aantal de komende maanden oploopt naar ruim 800 gestarte inburgeraars in 2009.

Verbeteracties
Vorig jaar bleek in heel Nederland dat het aantal inburgeraars op een cursus veel lager dan was afgesproken tussen gemeenten en Rijk. Daarop heeft de Sociale Dienst Drechtsteden een aantal verbeteracties gestart, die nu hun vruchten afwerpen. Zo wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen mensen die moéten inburgeren en mensen die wíllen inburgeren. Iedereen die de Nederlandse taal wil leren en meer wil weten over Nederland kan via de Sociale Dienst een inburgeringtraject volgen. Sinds juni 2009 zijn er gerichte cursussen voor groepen inburgeraars, zoals mensen die werken, werkzoekenden, opvoeders of mensen die vrijwilligerswerk willen doen. Zo leren mensen gericht de taal en komen ze meer te weten over zaken die voor hen van belang zijn.

Verder is er een speciaal wervingsteam dat voorlichting geeft aan allochtone organisaties, woningbouwverenigingen, moskeeën, scholen en intermediaire organisaties. Ook is het aantal intakegesprekken opgevoerd en worden er groepsintakes georganiseerd. Dit alles heeft er toe geleid dat het aantal inburgeringtrajecten vergeleken met het aantal van 553 dat in 2008 is gerealiseerd, fors is toegenomen.

Meer informatie
Meer informatie over inburgering en het cursusaanbod is te vinden op www.socialedienstdrechtsteden.nl, onder het kopje inburgering. De Sociale Dienst heeft informatiefolders over inburgering in het Turks, Marokkaans Arabisch, Engels, Spaans en Nederlands. De folders zijn o.a te verkrijgen bij de serviceloketten van de Sociale Dienst, de bibliotheken en het ‘hoofdkantoor’ aan de Spuiboulevard 298 in Dordrecht.Deel dit bericht met je vrienden!