Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Aandacht voor ereburgers in gebouw Intree aan de Spuiboulevard

6 november 2009

DORDRECHT - Veertig ereburgers telt de gemeente Dordrecht. Daarnaast is er nog een aantal bijna ereburgers dat de eremedaille in brons van de gemeente Dordrecht heeft mogen ontvangen. Charlotte van Praag, die in 1910 werd geboren en in 2002 overleed, heeft die tweede onderscheiding, alhoewel zij soms als ereburger van Dordt wordt beleefd.

De ereburgers vormen bij een Hall of Fame in het gebouw Intree aan de Spuiboulevard. De jongste ereburgers zijn de wethouders tot 2006, Cock Sas (PvdA) en Govert Veldhuijzen (CDA). De aandacht voor ereburgers past trouwens precies in de toenemende aandacht voor historie in Dordt. Het college van burgemeester en wethouders heeft de wens van het Platform Stedelijke herdenking overgenomen om na te denken over een historisch debat in Dordrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!