maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

lunchconcert- Duo Cant'Arpa

6 november 2009

DORDRECHT - Woensdag 18 november: Cant’Arpa – Mariët Kaasschieter, sopraan & Lenie de Meij, harp
Kunstkerk  Museumstraat 65 Dordrecht
Aanvang 12.30 uur Entree gratis

Programma: Henry Purcell, Roger Quilter, John Dowland & Benjamin Britten

Het ToBe lunchconcert van het duo Cant’Arpa op woensdag 18 november zal in het teken staan van een Engels programma met hoofdzakelijk Britse componisten. De composities omvatten liederen vanaf de 16e eeuw tot en met 20e eeuw. Op het programma staat o.a. muziek van Henry Purcell, Benjamin Britten, John Dowland en Roger Quilter.

Het zang-harp duo Cant’Arpa, opgericht in 2000, wordt gevormd door Mariët Kaasschieter sopraan en Lenie de Meij harp. Het lichte timbre van Mariët kleurt prachtig bij de warme klanken van de harp en maakt daarom Cant’Arpa tot een bijzonder duo. De verschillende programma-onderdelen die zij vertolken, worden met zorg uitgekozen uit zowel de rijke zang-piano literatuur als originele zang-harp muziek. 

Naast het Engels programma hebben Mariët en Lenie een Frans programma met liederen van o.a. Fauré, Duparc en Satie, een Kerstprogramma, en een Italiaans-Frans programma met de bekende Arie Antiche van diverse componisten uit de 17e eeuw en Franse Bergerettes uit dezelfde stijlperiode.

Niet iedere pianobegeleiding leent zich er voor om op de harp gespeeld te worden, maar sommige composities zijn juist uitermate geschikt voor dit instrument. Natuurlijk passen ook de liederen met luit en gitaarbegeleidingen prima bij Cant’Arpa. Voor de volksmuziek gebruikt Cant’Arpa de Keltische hakenharp, een instrument met een lichte klankkleur en een eenvoudiger halvetoonssysteem. Cant’Arpa treedt op in concertzalen en kerken, maar ook in de intiemere sfeer van de huiskamerconcerten.

Het ToBe lunchconcert vindt plaats in de Kunstkerk te Dordrecht en de aanvang is 12.30 uur. Toegang is vrij. Meer info: stichtingtobe.nl en kunstkerkdordrecht.nl

Deel dit bericht met je vrienden!