maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse verzetsman uit Geuzengroep Wim Keesmaat overleden

3 november 2009

DORDRECHT - Onlangs is de verzetsman Wim Keesmaat overleden. Hij werkte samen in de eerste Nederlandse verzetsgroep de Geuzen met zijn broer Leendert Keesmaat, die op 13 maart 1941 op de Waalsdorpervlakte werd doodgeschoten. Keesmaat had toen ook de doodstraf gekregen, maar die werd gezien zijn jonge leeftijd (19 jaar) omgezet in levenslang. In mei 1945 kwam hij weer vrij en hij kwam direct naar de Dordtse Wilhelminakerk toe om belijdenis te doen. Op 4 mei 2008 kon hij al niet meer op de stedelijke herdenking zijn in de kerk van zijn jeugd, gezien zijn gezondheidssituatie. Keesmaat zal op 13 maart 2010 tijdens de Geuzenherdenking in Vlaardingen worden herdacht. Van de eerste verzetsgroep leven nu nog acht mensen.

Deel dit bericht met je vrienden!