Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Wereldwijde prijs voor John Stuurstraat van politie ZHZ

2 november 2009

(BRON: bericht van de site van politie ZHZ)

DORDRECHT – De politie Zuid-Holland-Zuid heeft de beste ‘Crime Stopper’ van de wereld. Tijdens de jaarlijkse Crime Stoppers Training Conferentie deze maand is Joan Stuurstraat uitgeroepen tot beste coördinator van alle 1200 Crime Stoppers programma's over de hele wereld. Joan is werkzaam als coördinator van alle binnenkomende tips van Meld Misdaad Anoniem bij de politie Zuid-Holland-Zuid.

Meld Misdaad Anoniem, de Nederlandse organisatie van Crime Stoppers International, had Joan voorgedragen vanwege zijn toonaangevende inzet en grote successen met M-tips in de regio Zuid-Holland-Zuid. 
Dankzij de inzet van Joan van de politie Zuid-Holland-Zuid zorgt hij ervoor dat 80% van de binnenkomende tips ook daadwerkelijk wordt opgevolgd, met een hoog oplossingspercentage. Verder scoort de politie Zuid-Holland-Zuid bijna 100% in de terugkoppeling van de resultaten aan M.
Door zijn vasthoudendheid lukt het de politie ZHZ om in één van de twee binnenkomende tips over te gaan tot een aanhouding. Het landelijke gemiddelde bedraagt één op de 12 binnengekomen tips. Deze prestatie is uniek als je deze afzet tegen de resultaten die worden behaald in Crime Stoppers programma’s in Engeland, Canada, Amerika, Australië en het Caribische gebied.
 
Op reis
Guus Wesselink, directeur van Stichting M. en bestuurslid in de board van Crime Stoppers International, de overkoepelende wereldorganisatie, en Ruud Smulders, manager van Stichting M., zijn verantwoordelijk voor de inzending van Joan als beste Crime Stoppers coördinator van de Wereld. Namens deze organisatie en het korps kreeg Joan een gratis reis naar Queensland in Australië aangeboden om ook daadwerkelijk de Award in ontvangst te kunnen nemen.

Waarom is MMA zo belangrijk?
Meld Misdaad Anoniem is volgens Joan ontzettend belangrijk omdat het voorziet in een informatiebehoefte bij de politie. Met het binnenkomen van de tips komt er veel bruikbare informatie binnen waar de politie ook daadwerkelijk actie op mag en kan ondernemen. Door de aanwezigheid van Crime Stopper Organisaties vindt op deze wereld iedere 14 minuten één aanhouding plaats door binnengekomen anonieme tips.
 
Meld Misdaad Anoniem en Zuid-Holland-Zuid
Voor de politie Zuid-Holland-Zuid is het feit dat Joan de beste ‘Crime Stopper’ ter wereld is geworden vooral winst in de richting van de inwoners van onze regio. De politie Zuid-Holland-Zuid investeert veel tijd in de M-meldingen omdat er een grote behoefte bestaat om op een anonieme manier melding te doen van strafbare feiten. Door de inzet van Joan resulteert dit binnen Zuid-Holland-Zuid in een hoog oplossingspercentage waar de inwoners van onze regio profijt van hebben.

Deel dit bericht met je vrienden!