Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

EBOH loopt periodetitel mis

2 november 2009

DORDRECHT - Een kwartier voor tijd kwam EBOH leider Fred Kooijman met 20 bossen bloemen te voorschijn op het veld. Vooraf had hij ze ongetwijfeld bestemd voor zijn eigen ploeg, maar hij gaf ze nu, onder het motto “ groot in de overwinning, maar ook groot in de nederlaag” aan Haarsteeg.
De ploeg van trainer Hans Lathouwers stond op dat moment met 1-4 voor en niemand twijfelde er meer aan dat Haarsteeg met de eerste periodetitel er vandoor zou gaan. En zo geschiedde. Het werd uiteindelijk een dik verdiende overwinning voor Haarsteeg dat als het zo blijft voetballen een serieuze titelkandidaat is in de 2e klasse E. 

EBOH leed de eerste nederlaag en daar zag het in het begin beslist niet naar uit. De roodzwarten startte sterk en zette Haarsteeg onder flinke druk. In de 18de minuut kwam het verdiend op voorsprong.
Sharog Susani kegelde een afgeslagen vrije trap van Badder Amraoui in de bovenhoek. In dezelfde minuut was het zelfs bijna 2-0. Sharog Susani ging na een passje van Melvin Boer goed door en uit zijn voorzet (of was het een schot?) schoot Badder Amraoui van dichtbij tegen de paal.

Daarna liet de defensie van EBOH, die lange tijd zo betrouwbaar was als de Nederlandse Bank (zijn banken nog wel betrouwbaar?) een paar stevige steken vallen. Melvin Boer gaf per ongeluk via de borst Sander van den Berg een vrije schietkans en die liet met een droge knal Nick de Jong kansloos. Nauwelijks van de schrik bekomen scoorde Haarsteeg zelfs de 1-2.

Een snel genomen vrije trap, meters verwijderd van de plaats van het delict, liet  de verder goed leidende scheidsrechter Voogt uit Hellevoetsluis doorgaan en terwijl EBOH nog niet georganiseerd stond, knikte de topscorer van de 2e klasse E Joost Alosery bij de 2de paal vrijstaand binnen.
EBOH probeerde daarna weer het ritme terug te pakken, maar kreeg in blessuretijd van de eerste helft de deksel op zijn neus. Een steekpass bracht Joost Alosery alleen voor Nick de Jong en hij rondde prachtig af. 

Trainer Virgil Breetveld bracht na rust Remy Holster in het veld voor Suleiman van der Straaten en gaf zijn ploeg de opdracht om voetballend druk te zetten op zoek naar de aansluitingstreffer. De druk was er, maar de aansluiting kwam niet. Op het door de herfststorm spekgladde veld was de verdedigende partij in het voordeel en de bal viel helaas nooit goed.

Het was weer “the man of the match” Joost Alosery die 10 minuten voor tijd de beslissing op het bord zette. Uit een achterbal kwam hij weer vrij voor Nick de Jong en schoof de beslissende 1-4 binnen. Joost besliste het vooraf als interessant bestempelde duel met de beste verdediger uit de 2e  klas Stephen Emelina ruim in zijn voordeel, met maar liefst 3 treffers. Hij kreeg van trainer Hans Lathouwers zelfs een publiekswissel en een innige knuffel.

Na afloop gingen de bloemen naar de feestvierende Haarstegenaren, die ook nog buikschuivers in huis hadden en uit kleedkamer 2 klonk het “kampioenen olé, olé “. Virgil Breetveld was realistisch in zijn commentaar: ”Haarsteeg heeft verdiend gewonnen en uitstekend geprofiteerd van een paar zwakke momenten van ons voor de rust. Maar als Badder die 2-0 maakt, wordt het toch een andere wedstrijd. En als uitsmijter: “We hebben jongens die geen geld hebben om een paar schoenen te kopen met pinnen. En die had je op dit veld toch echt wel nodig”. 

Lees meer over:

eboh periodetitel fred kooijman
Deel dit bericht met je vrienden!