maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

Geslaagde reünie van societeit Yin

2 november 2009

DORDRECHT - In Galerie de Compagnie aan de Kuipershaven bezochten zaterdagavond bijna tweehonderd mensen de geslaagde reünie van de eens zo bekende jongerensociëteit YIN. 

Veertig jaar geleden begon sociëteit Yin - gedragen door tientallen vrijwilligers - op een zolder tegenover de Grote Kerk.
Eén van de artiesten van toen, Youp van 't Hek, kwam de Yinners een speciale manier geluk wensen. Hij had 33 jaar geleden met zijn eerste cabaretgroep Yin bezocht om met het publiek een plezierige avond te hebben. De recensie van de journalist Hans Berrevoets van dagblad De Dordtenaar was niet lovend. De krant kopte: ,,Cabaret om slaap van te krijgen."

Youp van 't Hek vond het historisch gezien een bijzondere, eerste beoordeling, waardoor hij zich niet uit het veld liet slaan. ,,Het publiek en ik vonden het optreden in Yin geloof ik toch wel aardig. Het is daarna met mij mag ik wel zeggen, redelijk gelukt."

Deel dit bericht met je vrienden!