Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Dorenbos voert actie tegen evolutie in Calvijnstad Dordrecht

2 november 2009

DORDRECHT - Het historische Hof was zaterdag wederom een plek voor een opvallende demonstratie. Ditmaal kwam oud EO directeur Bert Dorenbos naar Dordrecht toe om 95 stellingen op te hangen tegen de evolutie theorie. Hij vindt dat christelijk Nederland met de Vrije Universiteit (VU) voorop daarvoor teveel ruimte maakt.

Het Hof met de daaraan gekoppelde Augustijnenkerk zijn belangrijke plaatsen voor de meer gereformeerde gezindte. Achter de Augustijnenkerk waren ook twee platen van de ark van Noach te zien. „God geeft ons een waarschuwing”, zei Dorenbos, „net als in de tijd van Noach. Het oordeel komt eraan, maar we hebben een genadige God. Zijn uitnodiging geldt zolang het dag is.”

Dordt valt ook landelijk extra op door Calvijnactiviteiten.

Deel dit bericht met je vrienden!