zaterdag 19 september 2020

Alles over Dordrecht

Relatief rustige bekerstrijd FC Dordrecht - Ajax

30 oktober 2009

DORDRECHT -  De politie Zuid-Holland-Zuid, de gemeente Dordrecht en het Openbaar Ministerie Dordrecht kijken terug op een relatief rustige voetbalavond. In de aanloop van de wedstrijd FC Dordrecht-Ajax die donderdagavond werd gespeeld, waren hier en daar wat onrustige momenten maar er deden zich geen ernstige ongeregeldheden voor. Er zijn op basis van het uitgevaardigde noodbevel door de burgemeester van Dordrecht geen mensen buiten de stad gestuurd dan wel aangehouden.

In de binnenstad van Dordrecht was het ’s middags korte tijd onrustig door de aanwezigheid van voetbalsupporters. Mede door zichtbare aanwezigheid van de politie leidde dit niet tot ongeregeldheden.

Tijdens de wedstrijd verliep het over het algemeen ordelijk. Twee personen werden in het stadion aangehouden wegens het afsteken van fakkels.

Naast deze twee aanhoudingen zijn over de gehele middag en avond nog 8 mensen aangehouden en ingesloten. Dit vanwege onder andere opruiing, discriminatie, openlijk geweld, verboden wapenbezit. Een van de verdachten zal zich al vandaag op de supersnelrechtzitting van de rechtbank in Dordrecht moeten verantwoorden.

Alle betrokken partijen zijn tevreden over de genomen maatregelen om deze wedstrijd in goede banen te leiden. De wedstrijd werd vooraf gekwalificeerd als risicowedstrijd waarop de politie Zuid-Holland-Zuid na een risico-inventarisatie fors personeel inzette. Dit bleek de juiste strategie. Alle maatregelen ter voorkoming zijn in de weken voorafgaand aan de wedstrijd onder verantwoordelijkheid van de driehoek voorbereid.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!