woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

Politie alert tijdens risicowedstrijd FC Dordrecht - Ajax

28 oktober 2009 (door Hans Huisman)

DORDRECHT –  Politie,  FC Dordrecht en de gemeente Dordrecht zijn voorbereid op de voetbalwedstrijd van morgenavond 29 oktober, FC Dordrecht tegen Ajax.
Alle partijen verwachten een mooie sportieve wedstrijd met een goede sfeer in en rondom het stadion en in Dordrecht zelf. Hoewel dit het uitgangspunt is, wordt wel rekening gehouden met mogelijke verstoringen. De wedstrijd wordt beschouwd als een risicowedstrijd en in de voorbereidingen van de politie zijn daar maatregelen voor getroffen met een verhoogde inzet aan politiepersoneel.

Als eindverantwoordelijke voor openbare orde en veiligheid heeft de burgemeester van Dordrecht aangegeven dat hij niet tolereert dat het voetbalfeest wordt verstoord. Bij escalatie kan hij een noodbevel uitvaardigen. Dit houdt in dat een persoon die niet in Dordrecht woonachtig is, kennelijk behoort tot rivaliserende supportersgroepen en niet in het bezit is van een geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd, weg dient te gaan uit Dordrecht. Bij overtreding van het noodbevel volgt directe aanhouding.

De politie zal in groten getale op de been zijn om de wedstrijd zo ordelijk mogelijk te laten verlopen. Het politiebeleid is erop gericht de wedstrijd ongestoord doorgang te laten vinden, dreigende ordeverstoringen zo spoedig mogelijk te beëindigen en plegers van strafbare feiten aan te houden. Dat geldt ook voor personen die bij het betreden van het stadion na fouillering strafbare zaken, zoals vuurwerk, bij zich hebben.
De openbare orde zal op een consequente, strikte en correcte wijze worden gehandhaafd.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!