zaterdag 19 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht ook moeiteloos langs Fortuna

19 oktober 2009

DORDRECHT - Dankzij een eenvoudige 0-3 overwinning bij Fortuna Sittard is FC Dordrecht opgeklommen naar de vierde plaats in de Jupiler League. In Limburg had de ploeg van Gert Kruys, op de eerste twintig minuten na, geen problemen met de zieltogende thuisclub. Alleen in die openingsfase ging het duel nog gelijk op, maar het doepunt van Género Zeefuik (0-1 na een heerlijke passeerbeweging) gooide de wedstrijd feitelijk meteen op slot.

In het restant van de eerste helft etaleerde Dordt het surplus aan individuele kwaliteiten, collectiviteit en efficiency. De bal ging van voet naar voet, hoe hard Fortuna soms ook rende om dat ritme te verstoren. Het veldoverwicht toen vertaalde zich naar de logische 0-2 van Moussa Kalisse die knalhard inschoot nadat de bal na een corner in het strafschop gebied was blijven hangen.
 
Na rust controleerde Dordt de wedstrijd en kreeg de 0-3 letterlijk op een presenteerblaadje aangeboden. De bal bleef koddig tussen verdediger en keeper liggen die elkaar aankeken wie wat zou gaan doen. Zeefuik was de meest attente, pikte de bal af en ramde hem van dichtbij in het verlaten doel.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!