maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

DZS wint ruim van ZV’88

12 oktober 2009

DORDRECHT - Voor de tweede keer in een paar weken tijd haalt de Dordtse zaalvoetbalvereniging DZS de dubbele cijfers in een competitiewedstrijd. ZV’88 ging vrijdag na een 10-3 nederlaag terug naar Sint-Michielsgestel. Miloud el Lekfif en Abdellatif Ayadi maakten ieder vier doelpunten.

De Dordtse Eerste Divisionist klimt daarmee naar plaats twee op de ranglijst met negen punten uit drie wedstrijden. Die plaats moeten ze wel delen met drie andere ploegen, waaronder Eteha uit Papendrecht.

Tegen ZV’88 leek het er nooit op dat DZS aan de verkeerde kant van de score zou eindigen. De Brabanders hadden slechts vijf spelers op het wedstrijdformulier staan, toen de wedstrijd begon. Na een paar minuten kwam trainer Maurice van der Pol aangesneld, met twee spelers die hij halsoverkop na een jeugdwedstrijd had meegenomen naar Dordrecht. Allerminst een ideale voorbereiding dus.

Toch waren het de gasten die het eerste doelpunt lieten aantekenen. Mario Vugts zag het gat in de muur toen hij de vrije trap onberispelijk achter doelman Charadi knalde. DZS kwam op voorsprong, mede dankzij een ontketende Abdellatif Ayadi, die elke week beter gaat spelen. Daarna scoorde Pieter van Esch op aangeven van een lange bal van doelman Dennis Kapteijns. Verdediger Mohammed Belahcen en doelman Charadi grepen beiden niet in en de bal viel zo in de Dordtse goal.

Daarna waren de vijf oorspronkelijke basisspelers leeggespeeld en met de twee jeugdspelers in het veld was het een peulenschil voor DZS om nog voor rust een ruime marge op het schorebord te zetten. Tekenend was een doelpunten van Miloud el Lekfif. De Rotterdammer begon aan een solo op eigen helft, werd door niemand aangepakt en schoot onberispelijk binnen.

In de eerste helft lag het tempo zeer hoog, na rust was dat wederom het geval, maar toen was de scherpte in de aanspeelpass wat verder te zoeken. In het tweede bedrijf werd er dan ook minder fanatiek gescoord dan in het eerste deel. De Dordtenaren maakten met vier goals het tiental vol. Vermeldenswaardig zijn ook de vier assists van Khalid Ajdaa.

Met twee ruime overwinningen op zak en winst tegen een kampioenskandidaat (vorige week werd met 5-2 gewonnen van FC Inter) staat het er goed voor, voor DZS. Trainer Samir Yaakobi: ,,We hebben onderling afgesproken dat we in ieder geval moeten proberen om voor het kampioenschap te gaan. Ik wil niet zeggen dat dit dé doelstelling is, de druk moet niet te hoog worden.

Maar vorige week en deze week was het spel prima. We moeten nu zorgen dat we op deze manier doorgaan’’.

Lees meer over:

dzs ZV'88
Deel dit bericht met je vrienden!