zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht eenvoudig naar ruime zege op Emmen

10 oktober 2009 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Het verschil op de ranglijst tussen FC Dordrecht en Emmen werd vrijdag feitelijk in de score tot uitdrukking gebracht. Op de Krommedijk had de thuisclub geen kind aan de onthutsende Drentse ploeg: 5-0.

De verhoudingen waren van meet af duidelijk. Emmen, gesterkt door de verrassende eerste zege van vorige week, probeerde het wel, maar slaagde niet echt. Dordrecht greep de macht en ging op jacht naar doelpunten. Na 12 minuten werd de ban al gebroken, Género Zeefuik haalde van binnen strafschopgebied doeltreffend uit: 1-0.

FC Dordrecht bleef ook daarna baas in eigen huis en kon zich naar hartenlust uitleven in de richting van het Emmen-doel. Na ruim een half uur werd de marge verdubbeld. Een vrije trap van Guy Ramos werd door Emmen-verdediger Bersma voldoende van richting veranderd om de 2-0 op het scorebord te krijgen.

De definitieve nekslag hing in de lucht, maar Emmen slaagde er ook in een paar plaagstootjes uit te delen. Zeker toen in de middencirkel Shew-Atjon en Van Muyen tegen elkaar aan liepen en zo Michel Poldervaart vrije doorgang naar Stef Doedee boden. Terriër Nick Coster herstelde echter na een lange sprint precies op tijd.

Na rust kwam Dordrecht met veel goede bedoelingen maar te weinig concentratie uit de kleedkamer. Vanaf de zijlijn herstelde Gert Kruys dat gemis direct en de Dordtse diesel kwam weer op gang.

In de 61e minuut stond Ibad Muhamdu al klaar om in te vallen toen John Verhoek aan de overkant van het veld geblesseerd raakte. Samen met verzorger Edward den Otter was Verhoek langs de zijlijn begonnen met zijn lange terugtocht naar de kleedkamers. Het duo had de cornervlag niet bereikt of Muhumadu kon zich al laten feliciteren met de 3-0. De assist van Zeefuik was van dichtbij geen probleem om zijn eerste balcontact tot doelpunt te promoveren.

Emmen kwam zowaar twee keer voor de Dordste goal, maar daar werd duidelijk waarom de ploeg van Harry Sinkgraven zo moeilijk tot scoren komt. Doedee behoefde helemaal niet in te grijpen.

Aan de andere kant bewees Género Zeefuik juist wel zijn kwaliteiten. Na een prima pass van Nito Siqueira bekroonde Zeefuik zijn sterke wedstrijd met zijn tweede treffer: 4-0. Daarna was het laatste woord aan Ibad Muhamadu, die ook zijn tweede doelpunt van de avond tegen het net mocht rammen (5-0).

De prima leidende Serdar Gözübüyük besloot na precies 90 minuten een eind te maken aan de lijdensweg van Emmen, waarna Dordrecht het dankbare applaus van de supporters in ontvangst mochten nemen.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!