zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht zakt verder weg na verlies tegen De Graafschap

3 oktober 2009 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - In Doetinchem heeft FC Dordrecht voor het eerst in 2009 een uitwedstrijd voor de competitie verloren, De Graafschap verbrak de bijna negen maanden durende ongeslagen status: 2-0. Voor de eerste keer dit seizoen bleef de Dordtse ploeg daarmee ook zonder doelpunten.

“Dat was ook het verschil”, sprak aanvoerder Guy Ramos na afloop. “De Graafschap scoorde wel en wij lieten de kansen liggen”. Daarmee was de aantrekkelijke en rechtstreeks op televisie uitgezonden wedstrijd bondig samengevat.

Zonder Marcel van der Sloot en met een half fitte Sven Delanoy behielden de Schapekoppen op een volgepakte Vijverberg in de openingsfase keurig de controle en kwam het via Kalisse en Zeefuik zelfs al twee keer gevaarlijk voor de goal van de tegenstander.Uit één van de eerste geslaagde aanvallen van de thuisclub was het echter wel meteen raak. Jhon van Beukering legde voorbij de tweede paal beheerst terug op Berry Powel die van dichtbij geen moeite had de ban te breken (1-0). Twee minuten later viel op bijna identieke wijze in spiegelbeeld de tweede treffer. Voorbij de andere paal kopte Powel de bal terug voor het doel waarna Youri Rose het hoogste reikte: 2-0.

Dordrecht toonde andermaal veerkracht en bleef vanuit het eigen aanvallende concept voetballen. Pal voor rust kreeg Muhamadu een grote kans op de aansluitingstreffer, maar zijn schot ging net naast.

Na de onderbreking was Dordt de betere ploeg en consolideerde de thuisclub de veilig ogende marge. Kalezic: “We wisten dat Dordrecht dit jaar in elke tweede helft gedomineerd heeft en daar hebben we rekening mee gehouden”. FC Dordrecht trok inderdaad fel ten aanval en creëerde zich tegen de inzakkende thuisclub meer dan voldoende kansen om de spanning in de wedstrijd terug te brengen, maar Zeefuik, Muhamadu en Kalisse strandden op de vuisten van de later niet voor niets tot ‘Man of the Match’ uitgeroepen doelman Joost Terrol.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!