maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Gemeentesecretaris Henk Wesseling neemt afscheid

2 oktober 2009 (door Chris Moorman)

DORDRECHT -De gemeentesecretaris van Dordrecht heeft afscheid genomen als gemeentesecretaris maar blijft wel in Dordrecht werken maar dan voor de Drechtsteden. Henk Wesseling  werd dan ook een symposium aangeboden ter ere van zijn afscheid in het stadskantoor.  Vanuit zijn studiecollega´s  en docenten werd er dan ook een wetenschappelijke benadering neergezet. Het aardige van de stellingen was dat ze op een abstract niveau  konden verwoord worden maar ook begrijpelijk.

Begrijpelijk voor allen die niet wetenschappelijk bezig zijn met besturen  of bestuurskunde. Het was een geanimeerd geheel waarin Henk zelf een kort referaat hield. En het korte klopte. Waarin kenners weten dat Henk een lang en goed verhaal kan houden hield hij zich zeker ten bate van alle aanwezigen in opdat het gezellige deel kon aanvangen. Tijdens de receptie kwamen velen Henk de hand schudden ook al zullen ze hem weer tegenkomen in de vorm van vertegenwoordiger van de netwerkdirectie van de Drechtsteden. Burgemeester Bandell  hield een mooi verhaal waarin Henk werd afgeschilderd als standvastig gemeentesecretaris die als bevlogen mens zijn werk doet. Daaruit bleek dat zelfs tijdens de vakanties Henk nog bezig is met proces en inhoud.


Henk Wesseling heeft veel functies vervuld maar binnen de Drechtsteden  heeft hij zowel in Zwijndrecht en Dordrecht gemeentesecretaris gewerkt en was ook nog regio secretaris. Vanuit zijn vele functies en werkplekken is Henk een prima netwerker. Henk bedankte vooral zijn secretaresse  want zoals hij dat zelf aangaf  zonder haar was alles niet zo goed geregeld geweest.  Vele anekdotes en inzichten wisselden op de receptie waaruit wel bleek dat er veel waardering is voor zijn persoon en inzet.

Deel dit bericht met je vrienden!