maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Armeens-Canadese kunstenares exposeert in galerie Noschka

30 september 2009

Dordrecht – In Galerie Noschka exposeert in de maanden oktober en november een bijzondere kunstenares haar oeuvre. Sevan Naccashian uit Canada presenteert dan haar opvallende schilderijen en etsen in het hartje van Dordrecht. De werken van de in Canada gevierde kunstenares van Armeense afkomst zijn realistisch maar hebben tegelijkertijd een mystieke uitstraling. Naccaschian staat nu op het punt door te breken in Europa. Zij exposeerde eerder op vele plaatsen in Canada en de Verenigde Staten, onder andere in Montreal en New York.

“Ik ben ontzettend trots dat ik Sevan Naccashian in mijn galerie kan laten exposeren”, zegt Noschka Peijpers van Galerie Noschka aan de Dordtse Groenmarkt. “Ik weet zeker dat we meer van haar gaan horen. Haar werkt ontroert me en is van zeer hoge kwaliteit.”

De landschappen en stillevens van Sevan Naccashian laten ondanks hun realistische weergave nog voldoende aan de verbeelding over. “Je droomt weg bij haar schilderijen die je aangrijpen door de mystiek van de voorstellingen”, aldus Peijpers. “Sevan schildert opvallend genoeg volgens de Oud Hollandse school en heeft Rembrandt en Vermeer als voorbeeld. Maar je ontdekt ook elementen van Van Gogh in haar werk.”

“Een leuke bijkomstigheid is dat haar werken momenteel nog betaalbaar zijn. Of je nu moet investeren in deze kunst is natuurlijk moeilijk een lastige vraag, maar dat deze kunstwerken emotioneel waardevol zijn, staat voor mij vast.”

Sevan Naccashian exposeert van 4 oktober tot en met 30 november in Galerie Noschka aan de Groenmarkt 12 in Dordrecht. De feestelijke opening is op zondag 4 oktober om 12.30 uur.

Voor meer informatie zie: www.galerienoschka.com

Deel dit bericht met je vrienden!