vrijdag 25 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht speelt gelijk bij Volendam

26 september 2009

DORDRECHT - "We mogen niet tevreden zijn jongens", sprak Gert Kruys na afloop van de sensationele 3-3 tegen Volendam zijn manschappen in de kleedkamer toe. "We hádden kunnen winnen. En dan móeten we ook winnen! We zijn nog niet top, maar we kunnen wel top worden." Daarmee had de oefenmeester het ook bij het rechte eind. Voor rust leek zijn ploeg nog lange tijd lam geslagen na het verlies van Marcel van der Sloot en was Volendam de betere ploeg. Kort voor rust sloeg het via Tuyp en Meijers een bres van twee doelpunten, en Stef Doedee wist met een mooie redding de wellicht fatale 3-0 te voorkomen. In de kleedkamer herstelde Dordt zich en vanaf de aftrap van de tweede helft trok het verbeten ten strijde. De thuisclub werd ver terug gedrongen. In de 61e en 63e minuut nivelleerden Kalisse en Muahamdu de stand op het scorebord. Volendam wankelde en de 2-3 van Kalisse leek de genadeklap. Doch de vreugde was slechts van korte duur. Binnen een minuut maakte Van Zaanen alweer gelijk: 3-3. De wedstrijd brak toen volkomen open en het spel golfde heen weer. De beste kansen bleven echter voor Dordt dat niet meer wist te scoren.

Marcel van der sloot scheurt achillespees
Marcel van der Sloot is voor lange tijd uitgeschakeld. In Volendam scheurde de aanvoerder bij het neerkomen na een kopduel de achillespees van zijn linkervoet af. Al na zes minuten was zijn wedstrijd voorbij. "Ik wist gelijk dat het fout was", aldus Van der Sloot. "Ik hoorde een krak en verrekte gelijk van de pijn. Ik voelde aan mijn achillespees maar voelde daar niets meer. Heb mijn been niet meer los durven laten, ook niet op de brancard." Het linkerbeen werd terug in Dordrecht in het gips gezet en zaterdag-morgen meldt de onfortuinlijke Van der Sloot zich bij clubarts Peter Fontijne. Zo mogelijk wordt hij nog dit weekend geopereerd.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!