Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Groenedijk toch niet afgesloten

25 september 2009

DORDRECHT - Het college heeft besloten de Groenedijk toch niet af te sluiten. Na gesproken te hebben met belanghebbenden uit de omgeving van de Groenedijk is gebleken dat de afsluiting evenveel voor- als tegenstanders heeft. Daarnaast is de doorstroming van verkeer door het gebied nu anders door de omleidingsroute Stationsgebied.

De afsluiting van de Groenedijk is een maatregel uit het Verkeersplan 19e eeuwse Schil en was bedoeld om sluipverkeer tegen te gaan. Wanneer de Burgemeester de Raadtsingel opnieuw is ingericht, de effecten van de doorstromingsmaatregelen op de Merwedestraat – Oranjelaan duidelijk zijn en de ontsluitingsroutes naar de twee toekomstige parkeergarages in het oosten van het centrum bekend zijn, kan worden bekeken of een afsluiting van de Groenedijk nog nodig is.


Deel dit bericht met je vrienden!