Alles over Dordrecht...
11sep 2009

Sportboulevard bereikt hoogste punt

DORDRECHT - Vandaag werd het hoogste punt van het nieuwe complex Sportboulevard Dordrecht bereikt. Rinald van der Wal, projectleider Sportboulevard, verrichtte de feestelijke handeling door een vlag de hoogte in te hijsen.

Vorig jaar juli is gestart met de bouw van dit multifunctionele sportcomplex dat pal naast de N3, de rondweg van Dordrecht ligt. De opvallende architectuur, een ontwerp van Hooper Architects uit Oosterhout, wordt gekenmerkt door openheid en transparantie.
Deze openheid komt naar voren in het gebruik van glas en de vele zichtlijnen die ook in het interieur van het complex aanwezig zijn. Het sportcomplex wordt gebouwd door bouwcombinatie Heerkens van Bavel/Remmers uit Tilburg en het installatiebedrijf Andriessen uit Houten.
De oplevering zal gefaseerd plaatsvinden in het tweede kwartaal van 2010. Na de oplevering volgt een periode van proefdraaien en feitelijke ingebruikneming. De feestelijke opening is voorzien in het najaar van 2010.

Bij het ontwerp en de inrichting van de Sportboulevard is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Dit komt vooral tot uiting in de installatietechniek, waarbij de mogelijkheid om energie te besparen als gevolg van de combinatie van een ijsbaan en een zwembad opvalt. De warmte die vrijkomt bij het maken van ijs wordt gebruikt om het zwemwater te verwarmen.
Verder is ook de methodiek van zwemwaterzuivering vooruitstrevend. Door een combinatie van bouwkundige filters en moderne desinfectietechnologie is het mogelijk om een zwembad zonder chloorlucht te maken.

Met de bouw van de Sportboulevard beschikt Dordrecht in de loop van 2010 over de grootste overdekte sportaccommodatie in zijn soort van Nederland. Het complex beslaat zo’n 40.000 vierkante meter en vervangt het bestaande zwembad Aquapulca, de Drechtstedenhal (ijshal) en sporthal Sterrenburg. Daarnaast omvat het nieuwe sportcomplex een centrale hal, verenigings- en vergaderruimten en een ondergrondse parkeergarage.

Het Sportboulevard is onderdeel van de totale gebiedsontwikkeling van het Gezondheidspark Dordrecht. Bij deze ontwikkeling werken de gemeente Dordrecht, Multivastgoed en het Albert Schweitzer Ziekenhuis samen. 

Afbeeldingen: Hooper Architects OosterhoutDeel dit bericht met je vrienden!