woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Reunië soos YIN

11 september 2009

DORDRECHT - Jongerensociëteit YIN houdt precies veertig jaar na de opening op  een reunië. Galerie de Compagnie aan de Kuipershaven 21 in Dordrecht verleent aan de Yinners van toen zaterdag 31 oktober (vanaf 17 uur) gastvrijheid. Toen was YIN te vinden op een zolderverdieping aan de Grote Kerksbuurt 1 direct tegenover de Grote Kerk.

Yin behoorde tot de bekende uitgaansgelegenheden in de binnenstad van Dordt. Daarbij stond een eigen sfeer en een eigen programmering voorop voor jongeren van twintig jaar en ouder. 

Sociëteit/zoldertheater YIN werd op 31 oktober 1969 geopend door de voorzitter van de toenmalige Culturele Raad en latere wethouder van Dordrecht Cees de Groen. De sociëteit begon als onderdeel van de Gereformeerde Jeugdraad op het Eiland van Dordrecht (GJED) maar kwam door het succes al snel op eigen benen te staan. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers en honderden leden wist sociëteit Yin acht jaar een eigen plek in Dordt in te nemen.

De herinneringen aan die tijd zijn gebleven. Daarom heeft een initiatiefgroep van YINNERS gekeken of er voldoende draagvlak zou bestaan om veertig jaar na het begin nog eens bij elkaar te komen. De uitslag was positief. De werkgroep is inmiddels reuniëgroep 1969-2009 geworden en bestaat uit: Anke Weltevrede - de Lint, Theun Okkerse, Ank Verboom, Gerard vd Weg, Freek Prins, Rob Kooijman, Hessel Visser en Hans Berrevoets.

De groep verzamelt nog steeds zoveel mogelijk adressen van YINNERS van toen. Reacties blijven welkom bij voorkeur via hesselvisser@chello.nl of anders via de post: Smidsweg 7A S-Gravendeel  of telefoon: 078-6737356.

foto: De voorbereidingsgroep voor de ingang van Galerie de Compagnie. Van links naar rechts : Hans Berrevoets, Anke Weltevreden- de Lint, Freek Prins, Rob Kooijman, Hessel Visser, Ank Verboom- van der Dussen, Gerard Sterk van de Weg en Theun Okkerse.

Deel dit bericht met je vrienden!