Alles over Dordrecht...
07sep 2009

Rutte valt wereldwijd op met unieke Dordtse wodka

DORDRECHT - De enige echte organische Wodka van Europa komt van Rutte uit Dordrecht. Dit nieuws brengt de Telegraaf. De destilleerderij scoort met iets écht nieuws. Richard Witters, een van de twee directeuren, legt uit dat Nederland aan de wereldtop staat van het wodka maken met deze 100% organic grain wodka. ,,Drank moet voor mij ergens naar smaken en wodka is over het algemeen gewoon een klap alcohol in je gezicht. Totdat ik een paar weken geleden de 100% organic grain Vodka van Rutte mocht proeven. Zo kan het dus ook."
 

Vol lof is de krant over John Rutte, de mastercreateur, misschien wel de grootste destillateur die Nederland ooit heeft gehad. Die man was een begrip in Dordrecht.

„Hij was een echtex buitenman. Hij wandelde en wandelde en kwam dan opeens terug met een tas vol sleedoorns. Of christusdoornpeulen of els-proppen en daar maakte hij dan eau de vie van die nog altijd om de geweldige smaak wordt geprezen. Beroemde drankjes. De sleedoorn werd populair onder jagers; er was geen jachtpartij die begon zonder een slokje sleedoornlikeur. Maar John Ruttex was niet commercieel. Dat aspect interesseerde hem totaal niet. Hij maakte gewoon lekkere likeuren en jenevers. De ’Oude Simon’ was er ook zo een, die jenever toverde hij op een dag te voorschijn. Even de kruiden net iets anders, iets erbij, iets eraf en hij had weer een nieuwe smaak gemaakt.”

John Rutte is vijf jaar geleden overleden. Toch is er in het bedrijf nauwelijks iets veranderd. Zo is het en zo zal het blijven.

 Deel dit bericht met je vrienden!