dinsdag 22 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht verslaat overtuigend RBC

5 september 2009 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Een kwartier voor de aftrap stroomde het regenwater met bakken uit de hemel, maar even zo goed stroomde het stadion aan de Krommedijk vol met nieuwsgierig publiek dat vervolgens de hele avond geen moment spijt gehad heeft de regen getrotseerd te hebben.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Raymond van Meenen ontspon zich op de Krommedijk een boeiend voetbalduel waarin de thuisclub bijna de volledige anderhalf uur de (soms veel) betere ploeg was en uiteindelijk een dik verdiende 2-0 overwinning bij mocht schrijven. De soevereine score was hierbij slechts een schrale weergave van de werkelijke verhoudingen.

FC Dordrecht bestookte het doel van RBC Roosendaal van meet af met gaandeweg aan schoonheid winnende aanvallen. Halverwege de eerste helft brak Sven Delanoy met een keiharde pegel de ban (1-0) en op slag van rust bekroonde John Verhoek zijn noeste arbeid met de 2-0 toen hij slim profiteerde van een misverstand in de Roosendaalse defensie. FC Dordrecht staat door deze overwinnning verrassend op een tweede plaats in de Jupiler League (Eerste Divisie).

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!