Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder zet organisatoren 100e straatfeest in het zonnetje'
02sep 2009

Wethouder zet organisatoren 100e straatfeest in het zonnetje

DORDRECHT - Afgelopen zaterdag toerde de gemeente in een Tuk Tuk langs een aantal straatfeesten. Ondermeer wethouder Jan Lagendijk en cabaretduo Krijn & Tijn spoorden inwoners aan niet alleen samen te feesten, maar ook samen de straat leefbaar te houden. Zij voerden campagne voor ‘Gewoon Doen!’.

De campagne ‘Gewoon Doen!’ bestrijdt de zeven belangrijkste Dordtse ergernissen op straat, ondermeer door inwoners bewust te maken van hun eigen mogelijkheden en hen samen te laten werken. Het doel van de campagne is een veilige en leefbare woon- en leefomgeving. De gemeente heeft de straatfeesten, die traditiegetrouw in groten getale eind augustus plaatsvinden, aangegrepen om extra aandacht te geven aan de campagne.

Op zaterdag 29 augustus stapte het cabaretduo Krijn & Tijn om 15.00 uur met medewerkers van de campagne ‘Gewoon Doen!’ in een versierde Tuk Tuk. Vanaf 15.00 uur reden zij in de wijk Sterrenburg van straatfeest naar straatfeest, deden spelletjes met volwassenen en kinderen en brachten op een ludieke manier ‘Gewoon Doen’ onder de aandacht.

Wethouder Jan Lagendijk sloot zich om 18.00 uur aan bij het campagneteam. Op de Andromedaring zette hij de organisatoren in het zonnetje. Zij hadden dit jaar, van alle aanvragen voor ondersteuning van straatfeesten in Dordrecht, de 100e aanvraag ingediend.

‘Gewoon Doen!’
De gemeente Dordrecht heeft de campagne ‘Gewoon Doen!’ gelanceerd tegen overlast en verloedering in de directe woon- en leefomgeving. ‘Gewoon Doen!’ pakt de zeven grootste Dordtse ergernissen aan: hondenpoep, rommel op straat, graffiti en bekladding, vernieling, stank en geluidoverlast door verkeer en fout parkeren. Zie www.dordrecht.nl/gewoondoen voor meer informatie.Deel dit bericht met je vrienden!