zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht behaalt punt tegen Helmond Sport

29 augustus 2009 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - De thuisclub Helmond Sport eiste de eerste vijf minuten voor zich op en kreeg een drietal schotkansjes, daarna pakte Dordrecht het initiatief en trok op basis van de rust achterin en de agressie voorin de wedstrijd helemaal naar zich toe. Helmond Sport kwam er in de verdere eerste helft feitelijk niet meer aan te pas, maar de dominerende Schapekoppen creëerden zich, ondanks het veldoverwicht, nauwelijks reële scoringskansen.

Toch oogstte het jonge spitsenkoppel Zeefuik - Verhoek veel bewondering. Beide jongelingen zijn fysiek sterk en schuwen de duels niet. De PSV-huurling is balvast en zoekt altijd naar de creativiteit, maar is nu alleen soms nog te speels of naïef. De Hagenees in Dordtse dienst is ijzersterk in de lucht en won daar weer al (!) zijn duels, bovendien werkt hij zich een ongeluk en is bereid negentig minuten lang meters te maken.

Niet voor niets was het tweetal samen verantwoordelijk voor de 0-1 een kwartier na rust. Verhoek liep weer achter een onmogelijke bal aan en troefde de struikelende Veldmate net buiten het strafschopgebied af (waarbij de arbitrage terecht geen overtreding tegen de buitelende verdediger zag). Op de achterlijn behield Verhoek het overzicht en legde de bal panklaar op de inkomende Zeefuik die zijn ploeg beheerst op voorsprong schoot. Op basis van het spelbeeld was dat zeker verdiend.

De thuisclub ging onder aanmoedigingen van de eigen aanhang op zoek naar de gelijkmaker, maar gebruikte daarbij te veel opportunisme in plaats van voetbal. De Dordtse defensie, onder aanvoering van het kopsterke centrum Versluis - Ramos en een voortreffelijke Shew-Atjon stond echter als een huis. Daarachter maakte Stef Doedee in zijn eerste volledige wedstrijd een betrouwbare indruk.

De doelman was echter kansloos toen een schot van Andrade via de voet van de ijverige Delanoy een verrassende curve meekreeg en in de verre hoek tegen het net plofte: 1-1.

In het laatste deel van het steeds enerverender wordende duel was Dordrecht via Verhoek (naast), de voor Zeefuik ingevallen Kalisse (gered) en andermaal Verhoek (machtige kopbal op de lat) nog dicht bij de winnende treffer. Aan de andere kant kreeg de één keer vrijgelaten razendsnelle rechtsback Mampuya nog een levensgrote kans, maar alleen voor Doedee schoot hij onbeheerst over.

In de slotfase maakte Marvin Westerduin voor de licht geblesseerde Van der Sloot zijn debuut in het betaalde voetbal. De jonge verdediger bleef, net als zijn leeftijdgenoot Mohamed Houdoe die al voor rust de met hamstringklachten uitgevallen Breinburg was komen vervangen, keurig overeind in het fanatiek meelevende De Braak.

Hoewel er wellicht meer had ingezeten, heerste na afloop toch tevredenheid in het Dordtse kamp over de remise in de topper uit de Jupiler League.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!