zondag 27 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht wint nipt van Omniworld

22 augustus 2009 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Uiteindelijk kreeg het recht toch nog zijn beloop. Dertien minuten voor tijd knikte uitgerekend Johan Versluis de enige en derhalve beslissende treffer achter de uitblinkende Omniworld-keeper Erwin Friebel.

Daarvoor had een superieur FC Dordrecht zich meer dan een uur stuk gelopen op de schier onverslaanbare doelman. Met name voor rust had Friebel zijn ploeg met een aantal miraculeuze reddingen op de been gehouden.

Het eenzijdige treffen speelde zich vanaf de eerste minuut uitsluitend op de helft van Omniworld af waarbij de “Schapekoppen“ de “Zwarte Schapen” steeds nadrukkelijker met de rug tegen de muur zetten.

In het tweede deel van de eerste rondgang leek het prijsschieten te worden op de Krommedijk, binnen een kwartier creëerde de ploeg van Gert Kruys zich meer dan een half dozijn uitstekende mogelijkheden, maar Friebel bleek een te groot obstakel of het doel was te klein.

Na rust vonden de gasten een iets groter spelaandeel zonder de het de Dordtse defensie, met de debuterende Nick Kuipers in plaats van de geschorste Etienne Shew-Atjon op de linksbackpositie, ooit in verlegenheid te brengen. Aan de overkant ging Dordt, zij het minder dominant dan in de eerste rondgang, vrolijk door met aanvallen.

Uit de tiende van de totaal 16 (!) hoekschoppen eindelijk raak. Bij de tweede paal kopte Versluis de voorzet van de later met een kuitblessure uitgevallen Van der Sloot tegen het net: 1-0. Vervolgens had Dordt het duel definitief kunnen beslissen, maar de kansen bleven verder onbenut. Eén keer nog had Friebel geen antwoord, de inzet van de ingevallen Nick Coster werd echter op de lijn door een verdediger gestuit. Pas in de 89e minuut kreeg Nick van der Ploeg het eerste schot binnen zijn domein, de jonge doelman redde attent.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!