donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse kunstenaar zoekt plek voor kunstwerk vader

19 augustus 2009

DORDRECHT - Ferdi Wouters is creatief in Dordrecht en ommelanden actief. Hij kreeg het met de paplepel ingegoten van zijn vader Ab. Vanaf Dordrecht probeert hij een werkstuk van zijn vader een nieuw leven te geven.
Hij vindt zijn vader Ab dat waard en schrijft over hem:

Ab Wouters behoorde samen met o.a. Archibald Dunbar en Chris Steenbergen tot de toonaangevende edelsmeden van de generatie die direct na de oorlog actief was. Ab Wouters vatte het vak edelsmid zeer breed op. Dit resulteerde in een uitgebreid oeuvre dat loopt van sieraden tot grote monumentale werken.

Naast zijn vrije werk heeft hij ook zeer veel in opdracht gewerkt, zowel voor particulieren, instituten zoals de vrije universiteit, kerken en scholen als bedrijven (Fokker Schiphol, dagblad Trouw, Gist Brokades) en het koninklijk huis.
Ook namen diverse musea (o.a. Boymans van Beuningen en het Arnhem museum) werken van hem op in hun collectie en worden zijn sieraden verzameld.

 Hij vormde mede de opstap naar de huidige moderne sieraadvormgeving.  De monumentale wandversiering die op bijgaande foto te zien is dateert uit de tachtiger jaren. Wouters ontwierp deze voor de Christelijke Technische School te Aalten en is een voorbeeld van zijn abstracte werk. Het verbeeldt de “ontwikkeling”, namelijk de ontwikkeling van de techniek door de eeuwen heen. Het geheel is te beschouwen als een tijdstrap, in het begin slechts een enkel messing element. Daaraan worden, naarmate de tijd vordert, steeds meer elementen toegevoegd tot een explosie aan elementen die de versnelling van de techniek in onze tijd weergeeft.

Een indrukwekkend werkstuk. Niet alleen in beeldvorming ook in afmetingen (basislengte ong. 6 meter, maximale hoogte ong. 3 meter).
Het is vervaardigd uit staalplaat gecombineerd met messing. Het geschatte totaal gewicht ligt tussen de 200 en 300 kilogram. Het geheel is samengesteld uit drie losse delen.

Dit werkstuk is wegens sloop van het oude schoolpand aan de familie Wouters teruggeven, deze zoekt nu een nieuwe bestemming voor dit kunstwerk: bedrijf, instelling, overheid, museum, particulier. Van de nieuwe eigenaar verwacht de familie dat de gemaakte kosten voor opslag worden vergoed (op dit moment ca. €1000,-) plus een bijdrage voor een goed doel(b.v. leukemiestichting).
Voor nadere informatie kunt kontakt opnemen met Ferdi Wouters tel. 078 6144808 of atelier.fersier@zonnet.nl

Deel dit bericht met je vrienden!