woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht lijdt eerste nederlaag nieuwe seizoen

15 augustus 2009 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - In de eerste thuiswedstrijd van het brak het vernieuwde AGOVV de ban en maakte bruut een einde aan de lange serie Dordtse overwinningen die ergens afgelopen voorjaar begon.

Na de imponerende herdenking van oud-speler Bert Bartelings voorafgaand aan het duel, leek de thuisclub er een waardige wedstrijd op te willen laten volgen. Binnen zeven minuten kreeg het via Delanoy, Verhoek en Kalisse drie grote mogelijkheden om de score al vroeg open te breken. De Apeldoornse doelman Stefan Postma wilde daar echter niet aan meeweken.

Nog voor het kwartier ebde het goede spel weg en toonde AGOVV de eigen vaardigheden die vooral in aanvallend opzicht gezocht kunnen worden. Voor het eerst sinds lange tijd wankelde de Dordtse afweer nadrukkelijk. Nick van der Ploeg redde eerst nog knap na een misser van Bart van Muyen, maar bij de aansluitende corner kon de doelman niet bij de bal die vervolgens door Mulder met de borst tegen het net gewerkt kon worden: 0-1.

Gert Kruys greep onmiddellijk in en ruilde Van Muyen voor Sequeira. Breinburg ging naar rechtsachter en Ramos schoof een linie terug, AGOVV behield in die fase echter toch het beste van het spel.

Kort voor rust ging uitgerekend Etienne Shew-Atjon op de middenlijn kinderlijk in de fout. De routinier schoof de bal pardoes in de voeten van zijn tegenstander waarna de razendsnelle uitbraak door de sterk spelende Ofrany bekwaam werd afgerond: 0-2. De wedstrijd leek daarmee al vroeg gelopen.

Achter de deuren van de kleedkamer slaagde Kruys er toch nog in zijn ploeg weer op scherp te zetten. Met Zeefuik als extra aanvaller (ten faveure van Nick Coster) werden in de richting van de eigen aanhang alle registers open getrokken. Het tempo ging omhoog en over het hele veld werd de strijd aangegaan. AGOVV werd steeds verder teruggedrongen, maar de bijna negentig minuten lang toegezongen Postma bleef fier overeind tussen de palen.

In de 61e minuut moest de doelman toch het antwoord schuldig blijven toen John Verhoek met een machtige kopbal, na een panklare voorzet van Sven Delanoy, de hoop in de Dordtse harten deed terugkeren: 1-2.

Die aansluitingstreffer zette de Krommedijk in vuur en vlam. Hartstochtelijk toegejuicht gingen de Schapekoppen verbeten op jacht naar de gelijkmaker. Die leek er ook aan te komen toen de sterk ingevallen Zeefuik binnen het strafgebied opzichtelijk tegen de grond werd getrokken. De overtreding was zo duidelijk dat de verdedigers van AGOVV niet eens meer de moeite namen om de bal weg te trappen, maar de zwak leidende Dick van Egmond zag er als enige in het stadion echter geen strafschop in. “Het was in eerste instantie wel een overtreding, maar omdat het spel verder ging kon ik er niet meer voor fluiten”, luidde de even onbegrijpelijke als belachelijke uitleg van Van Egmond aan de spelers binnen de lijnen.

De thuisclub liet zich door dit onthouden buitenkansje niet uit het veld slaan en bleef vol overgave aan de poort van Postma rammelen. De stormloop mocht echter niet meer baten en het verdiende punt bleef uit. Na 94 minuten mocht John van den Brom opgelucht adem halen en waren de zure druiven voor Gert Kruys.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!