zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht wint eerste wedstrijd nieuwe seizoen

10 augustus 2009

DORDRECHT - FC Dordrecht is het nieuwe seizoen goed begonnen, in Oss werd de nieuwe plaatselijke FC met 0-1 verslagen. Tien minuten voor tijd bekroonde Moussa Kalisse zijn sterke wedstrijd met een fraaie treffer en mocht zich tot matchwinnaar laten huldigen.

De Schapekoppen begonnen sterk aan de wedstrijd en al in de eerste minuut had Sven Delanoy de score kunnen openen waarna Dordrecht in de openingsfase nog twee keer aan de poort van de attent keepende Wilko de Vogt rammelde.

Pas na een kwartier kreeg de thuisclub iets meer grip op het duel, maar verder dan een halve kans kwam de ploeg van Hans de Koning niet. De Dordtse verdediging, met een sterke rol voor Reinhard Breinburg, stond als een huis en Nick van der Ploeg hoefde voor rust nauwelijks in actie te komen.

In de tweede helft won de wedstrijd aan aantrekkingskracht en bleven de gasten de betere ploeg. Johan Plat had binnen de minuut nadat hij de nog te speelse Zeefuik had afgelost de 0-1 op zijn schoen, maar De Vogt redde opnieuw. De entree van Nick Coster bracht vervolgens vuur in het Dordtse spel, het tempo ging omhoog en FC Oss werd teruggedrongen. Kalisse zette zijn ploeg daarna terecht op voorsprong. In de slotfase speelde de thuisclub alles of niets, maar Nick van der Ploeg bleef knap overeind.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!