dinsdag 7 december 2021

Alles over Dordrecht

Geluidsbelasting industriegebied De Staart vastgesteld

16 juli 2009

DORDRECHT - Het Dordtse college van burgemeester en wethouders heeft twee besluiten over het industrieterrein De Staart vastgesteld. Op de voorgestelde hogere geluidswaarden voor woningen rond het gebied zijn geen zienswijzen binnengekomen. De inspraakperiode van het zonebeheerplan voor De Staart leverde drie reacties op. Dit heeft geleid tot één aanpassing op het plan.

Uit onderzoek bleek de geluidsbelasting op de woningen dicht bij het industrieterrein hoger dan in de jaren negentig berekend werd. De gemeente heeft daarom nieuwe hogere waarden voor deze woningen vastgesteld. Deze hogere waarden sluiten aan op het huidige industrielawaai, inclusief een aantal geluidsreserveringen voor bijvoorbeeld lege percelen zoals de Oostpoort of de Montanlocatie.

Duidelijkheid geluidsruimte
Ook het zonebeheerplan voor het industriegebied is door het college vastgesteld. Daarmee is de (verdeling van de) geluidsruimte voor de bedrijven op het industrieterrein vastgelegd. Het schept duidelijkheid over de vraag hoeveel geluidsruimte er is. De gemeente wil zo ook voorkomen dat er opnieuw overschrijdingen ontstaan. Er komt geen nieuwe geluidsruimte beschikbaar.
Bewoners en bedrijven zijn per brief en via inloopmiddagen geïnformeerd. Het zonebeheerplan treedt per 23 juli 2009 officieel in werking.

Lees meer over:

de straat geluidsbelasting
Deel dit bericht met je vrienden!