woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Hennepkwekerij ontdekt na stroomuitval buren

14 juli 2009 (door Josette Huisman)

DORDRECHT - Een 31-jarige man uit Dordrecht is op 13 juli op het politiebureau aan de Overkampweg aangehouden. De man bewoont een huis aan de Willem Barentszstraat waar op 10 juli een hennepkwekerij werd ontdekt.

Omwonenden hadden het elektriciteitsbedrijf gebeld nadat bij hen de stroom was uitgevallen. Dat bleek niet aan hen te liggen, maar aan de buurman. Hij bleek in zijn woning een kwekerij te hebben ingericht met bijna 600 planten. De kwekerij verbruikte kennelijk zóveel stroom dat een stop in de centrale meterkast doorsloeg waardoor meerdere woningen zonder elektriciteit kwamen te zitten.

Nadat de kwekerij ontruimd was, kon de elektriciteitsvoorziening weer veilig hersteld worden. De verdachte was niet in zijn woning aanwezig. Voordat hij opgespoord kon worden, meldde hij zich al vrijwillig op het politiebureau. Hij is ingesloten.

Deel dit bericht met je vrienden!