dinsdag 7 december 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht zoekt weer diamanten

8 juli 2009

DORDRECHT - Heeft u een briljant (ondernemers)plan voor de wijken Crabbehof, Oud- en Nieuw Krispijn of Wielwijk en wilt u iets opzetten, maar zoekt u nog naar een deel van de financiën? Meld uw (ondernemers)plan dan nu aan bij het project Dordtse Diamanten. Ondernemende en briljante ideeën maken kans op € 10.000!

De Spelregels

Er zijn wel enkele voorwaarden aan deelname van het project. Zo moet u bij uw ondernemers(plan) een activiteitenplan en begroting indienen. Ook moet u als initiatiefnemer bereid zijn zelf geld in de verwezenlijking van uw plannen te steken. De financiële steun van de gemeente bedraagt maximaal 50% van de totale investering met een maximum van € 10.000.


Begeleiding

De gemeente wil mensen met goede ideeën graag helpen bij het indienen van een aanvraag. U kunt hiervoor contact opnemen met contactpersonen in de wijken. In aanvulling daarop wordt op 2 september een speciale bijeenkomst georganiseerd.

Inzendtermijn aanvragen

De inzendtermijn voor het indienen van de aanvraag sluit op 23 oktober 2009. Een deskundige jury bekijkt de inzendingen en bepaalt welke ideeën financiële steun krijgen. Bij het uitvoeren van hun plannen kunnen de winnaars bovendien rekenen op begeleiding door een mentor.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in december maakt de jury bekend welke ‘juweeltjes’ van ideeën zij bekroont.

Alle informatie over het project Dordtse Diamanten en het aanvraagformulier kunt u vinden op:  www.dordrecht.nl/dordtsediamanten.

Dordtse Diamanten 2008

Vorig jaar is het project Dordtse Diamanten, in het kader van het actieplan “Werken aan wijkeconomie” voor het eerst van start gegaan. Dit actieplan heeft tot doel bedrijvigheid in de wijken te stimuleren. Dordtse Diamanten is een project waarbij kansrijke ideeën – ”Diamanten”-  voor de wijken Crabbehof, Oud- en Nieuw Krispijn of Wielwijk worden beloond met een financiële bijdrage. Ook in 2009 vindt het project Dordtse Diamanten weer plaats waarbij alle Dordtenaren, dus niet alleen ondernemers, hun briljante ideeën kunnen aanmelden.

Succesvolle projecten 2008

Van de 25 aanmeldingen in 2008 heeft de jury acht bijzondere (ondernemers)plannen beloond met een financiële bijdrage: Magical Sieradenwinkel - Marina de Jong, Wereldwijven - Jolanda Branderhorst, Het Gouden Vingerhoedje - Raida Daksian, Dress for Succes - Miranda Gouw/Manon van Bommel, Werelds Tafelen – Gert Nobel, Bazaar - Metin Yilmaz, Snart - Johanna Kamunen en de Hamman – B. Azzar. Wellicht hoort uw project binnenkort ook in dit rijtje thuis?

Deel dit bericht met je vrienden!