zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Prima damprestaties Anton Kosior en Job Arts in Delft

6 juli 2009

DORDRECHT - Het openlucht sneldamtoernooi tijdens het damfestival in Delft is gewonnen door de Rus Alexander Getmanski die Nederlands kampioen Alexander Baljakin en Jean-Marc Ndjofang uit Kameroen achter zich liet. Damclub Dordrecht voorzitter Anton Kosior zette een prima prestatie neer door in dit loodzware sneldamtoernooi als 6e te eindigen. Na een verrassende overwinning in de zesde ronde op Baljakin stond Kosior zelfs op de tweede plaats maar in de slotronde verraste toernooiwinnaar Getmanski hem met een dodelijke finesse.

Frits Luteijn kon in dit toernooi geen potten breken en eindigde op de 22e plaats. Oud-Dordtenaar Jan van de Weteringh werd 29e.

De talentvolle Dordtse jeugddammer Job Arts werd in groep 3 vierde en veroverde daarmee de beker voor beste aspirant. Zijn broer Pim Arts (pupil) eindigde in deze groep op de 22e plaats.

Deel dit bericht met je vrienden!