donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Popschool Live

5 juli 2009 (door Chris Moorman)

DORDRECHT - De popschool in de popcentrale had afgelopen week weer een uitgebreid programma in Bibelot. De vele bands die soms al jaren repeteren in de popcentrale presenteerden zich voor vrienden, fans, familieleden en andere geïnteresseerden in Bibelot. Veel bands hebben al wel wat podiumervaring terwijl het voor sommigen het eerste optreden is in de Dordtse  poptempel. Door de enorme groei van de popschool is het hele evenement verspreid over drie avonden. Want wat is er tenslotte mooier dan op een van deze drie dagen op een echt podium te staan en je te presenteren tijdens deze happening. Gedurende deze avonden konden geïnteresseerden natuurlijk uitgebreid kennis maken met het fenomeen popschool ( ToBe). Er was een informatiestand en ook de leraren die rondliepen die men kon aanspreken of aanraken, maar niet onder de gordel, aldus de presentator.


Op dinsdagavond werd de spits afgebeten door de volgende bands : Black Cats, The Lucky Birds, Black Sheeps, The Perfect Things, Six Pack, ALARM, No Fear, Think About it, Stuff, Skaffa, The Lighters, Confutuo, Pact, Smove it en Bloesjes en Rokken. Het is voor de jonkies enorm spannend om op te treden in Bibelot. De eerste vier bands van deze avond hadden al wat ervaring opgedaan: zij stonden ook al op het Wantijfestival.


Voor sommige bands was het ook hun laatste optreden waaronder de volgens de presentator de gezelligste band van de Drechtsteden Confutuo die na vier jaar uit elkaar ging. Confutuo is latijn voor platneuken zoals de presentatot voorzichtig uitsprak, niet bedacht door een man met een enorme bierbuik maar gewoon door de bassist van de band Irene.


Op de woensdagavond stond er een echte Amerikaanse band in Bibelot; Static X. Dat was dan ook de reden dat donderdag de tweede lichting ging spelen te weten: The 7 Devils, Testbeeld, Four of a Kind, PIMP, Beatfish, Rise Up, Liquid Foam, Passievrucht, Dirt, Wo!(men), Woodman, Ostrichous Marcula, Squall, Omnivore en Landslaught  ook zij lieten zich weer van hun beste kant zien en zorgden voor een spetterend optreden. Na een jaar lang oefenen en bikkelen was vrijdag de laatste lichting van de bands aan de beurt die van heel jong tot ( heel ) oud in samenstelling optraden in de volgorde van : Black Fire, Broken Illusion, Frkn' Loud, Roos en de Mannen, Disfunction, Yellow Moon, Simply Us, Bimenwa en Underscore. Verschillende bands hebben deze avond opgetreden met de Popschool Horns: de blazerssectie van de Popschool.


Een interessante band om te noemen is Disfunction die dit jaar op het regiopodium van Wantijpop heeft opgetreden. Dit viertal speelt modern rock, wat een voornamelijk Amerikaanse stijl is. Denk bijvoorbeeld aan bands als Creed en Staind.


Ook  Bimemwa, De band die zowel de publieksprijs won als de jurywinnaar werd op de Bibelot Band Boost, is ooit begonnen met lessen aan de Popschool en is nu Dordrecht aan het veroveren met haar instrumentale Jazz/funk. Bimemwa betekent ‘gevoel' in het Swahili. Gevoel is muziek en muziek is gevoel, dat is waar het bij deze band om draait. Het was een record aantal bands wat zich heeft gepresenteerd in een warm Bibelot. Gemist en wil je toch meer weten of een workshop volgen dan kan je altijd via de website van de popcentrale surfen.

Lees meer over:

live Popschool
Deel dit bericht met je vrienden!