Dash'35 landskampioen

29 juni 2009

DORDRECHT - Het eerste zaterdag herenteam van Dash'35 heeft op zondag 28 juni de finale van de strijd om het landskampioenschap voor districtskampioenen tegen Leeuwenbergh uit Den Haag gespeeld. De wedstrijd begon vanochtend in Apeldoorn bij TC De Sprenkelaar om 11.00 uur met een minuut stilte ter nagedachtenis van het gisteren overleden erelid en lid van verdienste van Dash'35 mevrouw Mimy de Bot-Leniger. De eindstand werd 3-3 waarbij Dash'35 de titel op sets heeft gewonnen.

In de strijd om het landskampioenschap worden vier herenenkelspelen en twee herendubbels gespeeld. De wedstrijd begon met de eerste twee herensingles, waarin voor Dash'35 Rens in 't Veld en Erik Baan aantraden tegen respectievelijk Matthijs Bloem en Martijn van Haasteren. Erik Baan startte voortvarend en wist de eerste set met 6-3 binnen te halen, maar de geslepen Van Haasteren speelde in de tweede en derde set zijn spelletje van terugbrengen van de bal vol backspin goed uit en begon daarmee langzaam maar zeker zijn tegenstander te slopen. Na bijna 2,5 uur trok de Hagenaar de partij naar zich toe.
Rens in 't Veld leek gezien het spel in de eerste set kansloos tegen Matthijs Bloem, maar de blonde reus herstelde zich na het verlies in de eerste set uitstekend, won de tweede set overtuigend om in de derde set op 4-3 een break voor te komen. Een verrassing leek in de maak, maar in het zicht van de haven stokte het servicegeweld van In 't Veld en liet hij mede door een discussie over een bal in of uit alsnog het kaas van het brood eten. De spannende en ruim 2,5 uur lange partij eindigde met 7-5 in de derde set in het voordeel van Leeuwenbergh, dat daarmee een tussenstand van 2-0 aantekende. Bojan speelde een solide wedstrijd en won de 2e set met ruime cijfers: 6-0. Albert speelde ook een degelijke wedstrijd door weinig fouten te maken.
De heren dubbels moesten uiteindelijk een beslissing brengen. De 1e herendubbel van Rens en Eric  had in de 1e set geen schijn van kans tegen een subliem spelende van Haasteren en Hoogduin, die met 6-1 werd verloren. Een wisseling van links en rechts tussen  Rens en Eric leek zijn vruchten af te werpen. Maar met 6-4 trokken de heren van Leeuwenbergh toch ana het langste eind.

De 2e herendubbel van ongeslagen Bojan en Ronald moest de beslissing brengen. Een 5-2 achterstand werd heel knap omgebogen in een 7-5 winst. Ook de 2e set bevatte mooie, knappe e nvooral spannende rallies van hoogwaardig tennis waarbij dit keer Dash aan het langste eind trok en deze set met 6-4, en daarmee het kampioenschap naar zich toe trok.

Het herenteam van Leeuwenbergh telt in Martijn van Haasteren (rating 1,25) en Matthijs Bloem (rating 2,45) twee categorie 2 singelaars, terwijl beide heren in de dubbel respectievelijk categorie 1 (rating 1,58) en 2 (rating 2,72) zijn. Verder speelt de Haagse ploeg in de finale met de 'drietjes' Michel Hoogduijn en Coen van Santen.

FINALE LANDSKAMPIOENSCHAP DASH'35 - LEEUWENBERGH:
1e enkelspel: Rens in 't Veld - Matthijs Bloem  3-6, 6-3, 5-7
2e enkelspel: Erik Baan - Martijn van Haasteren 6-3, 1-6, 3-6
3e enkelspel: Albert Baan - Michel Hoogduin 6-3 6-2
4e enkelspel: Bojan Brkic - Coen van Santen 6-3 6-0
1e dubbelspel: Erik Baan/Rens in 't Veld - Martijn van Haasteren/Michel Hoogduin 1-6 4-6
2e dubbelspel: Bojan Brkic/Ronald Blonk - Coen van Santen /Matthijs Bloem 5-7 4-6