Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Meer dan tweeduizend bezoekers tijdens Dag van Hoop

27 juni 2009

DORDRECHT - De ‘Dag van Hoop’ van De Hoop ggz in Dordrecht – met als thema 'Hopen, bidden, verwachten' – trok zaterdag 27 juni ruim tweeduizend bezoekers. Naast veel samenzang en muziek, waren er lezingen, seminars, een markt en rondleidingen door de centra en  bedrijven van De Hoop. “Een Dag van Hoop, omdat er écht hoop is. Dat moet iedereen horen”, aldus Teun Stortenbeker, voorzitter van de Raad van Bestuur van De Hoop over de achtergrond van deze jaarlijks terugkerende dag.

Hoofdspreker, auteur-voorganger Henk Stoorvogel, sprak aan de hand van het thema over hoop als energie van het geloof. “Waar hoop is, gaan mensen bidden. En God beantwoordt gebeden,” aldus Stoorvogel.  “Wel is het belangrijk te weten dat God anders naar tijd en realiteit kijkt dan wij dat doen”. Gebed is een bron van kracht. Verwachting is reëel. Onze gebeden stijgen op tot God als een heerlijke geur. En God komt in actie op grond van onze gebeden. Stoorvogel: “We  leven nog vaak in de vrijdag van onze nood, maar het wordt zondag!” En met enige ironie: “Kijk uit voor mensen die blijven hopen, bidden en verwachten.”

Twee voormalige cliënten onderstreepten het thema door uit hun eigen leven te vertellen over de verandering in hun leven na hun verblijf bij De Hoop. De Dag van Hoop werd afgesloten met een concert van Kees Kraayenoord. Ruim 1500 mensen maakten het concert mee. Bijzonder was dat de gehele Dag van Hoop live te zien was via Family 7

 Voor meer foto's zie www.dehoop.org.

Lees meer over:

dagvanhoop
Deel dit bericht met je vrienden!