Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Spuiweg feestelijk geopend

22 juni 2009

DORDRECHT - Op vrijdag 19 juni is de Spuiweg feestelijk geopend. Wethouder Ferdinand van den Oever zette rond 16.00 uur de opening in door met een wals de Spuiweg in te rijden. Na de plechtigheid bracht hij met de aanwezigen een toast uit op de toekomst van de straat. De winkeliersvereniging Spuiweg had de straat voor deze gelegenheid gezellig versierd. Ook hadden zij een clown uitgenodigd om de kinderen te vermaken.

De Spuiweg, de Van Strijsingel en de middenberm van de Spuiboulevard zijn op 5 juni opgeleverd, anderhalve week eerder dan gepland. Vanaf die datum waren de Spuiweg en Van Strijsingel weer toegankelijk voor alle verkeer. Al met al hebben de werkzaamheden iets meer dan twee maanden geduurd. 
 
Uitstraling
De herinrichting is een belangrijke stap in het verbeteren van de uitstraling van deze straat. De Spuiweg is voorzien van nieuwe voetpaden, meer parkeerruimte en meer gemak voor in- en uitstappende buspassagiers. Ook hebben fietsers met de aanleg van een dubbel fietspad een prominente en veilige plek gekregen in het verkeer. 
 
Inspraak
Bij de inrichtingsplannen was het overleg met bewoners en andere belanghebbenden belangrijk. Mede naar aanleiding van hun reacties is ervoor gekozen om het dubbele fietsp ad tot aan de Kilwijkstraat door te trekken, meer parkeerplekken te realiseren dan gepland en geen aparte buskom te realiseren. 
 
Toekomst lege panden
De uitstraling van de Spuiweg wordt mede bepaald door de staat van het onroerend goed. Op verschillende locaties in de straat staan panden leeg. Ook zijn enkele panden ernstig verwaarloosd. Ondernemers en bewoners van de Spuiweg en de gemeente zien dit graag anders. De gemeente werkt momenteel in overleg met alle betrokken partijen aan plannen om de lege panden een toekomst te geven. 
 
Rotonde
Daarnaast werkt de gemeente aan plannen om op de kruising van de Spuiweg met de Kilwijkstraat een rotonde aan te leggen. De gemeente verwacht hierdoor de verkeersveiligheid te kunnen verbeteren. Hiermee wordt de oversteek van het fietspad op die plek een tijdelijke oplossing.

Lees meer over:

opening spuiweg
Deel dit bericht met je vrienden!