Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Bushalte Johan de Wittstraat verplaatst

19 juni 2009

DORDRECHT - Deze week is de laatste hand gelegd aan de nieuwe bushalte op de Johan de Wittstraat. De bushalte is verplaatst naar de zijkant van de weg, voor het postkantoor. De oude busbaan is nu rijstrook geworden voor het autoverkeer. De verkeerssituatie is met de verplaatsing overzichtelijker geworden.

De wachtruimte bij de bushalte komt vanwege een bezwaar op de plannen in iets gewijzigde vorm terug. De architect heeft de opdracht gekregen om het ontwerp aan te passen. De wachtruimte blijft in dezelfde stijl, maar wordt transparanter en iets minder lang. Plaatsing volgt naar verwachting over enkele maanden.

Afsluiten Cornelis de Wittstraat en Koningin Wilhelminastraat
De verplaatsing van de bushalte is onderdeel van het wijkverkeersplan 19e eeuwse Schil. Het afsluiten van de Cornelis de Wittstraat en de Koningin Wilhelminastraat, ook maatregelen uit het verkeersplan, worden in verband met de omleiding voor het Stationsgebied vóór half juli afgerond. De afsluiting van de Groenedijk is tot nader order uitgesteld.

Deel dit bericht met je vrienden!