Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Aanhoudingen voor rondrijden op gestolen fietsen

16 juni 2009

DORDRECHT - Een 60-jarige vrouw uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat ze op een gestolen fiets reed. Dit gebeurde op maandagmiddag 15 juni 2009 op de Vriesestraat. Na controle bleek dat de fiets 2 jaar geleden was gestolen in Bergen op Zoom. De vrouw verklaarde dat ze de fiets 2 jaar geleden heeft gekregen van een vage kennis. Ze deed afstand van de fiets. Ze kreeg van de officier van justitie een boete van 250 euro. Nadat ze deze direct betaalde werd ze na verhoor heengezonden.

Aan diezelfde Vriesestraat werd op maandagavond een 53-jarige man uit Dordrecht aangehouden, omdat ook hij op een gestolen fiets rondreed. De politie zag de man fietsen, maar zag dat het originele slot ontbrak. De man verklaarde dat de fiets van zijn zoon was en dat hij van de herkomst van de fiets niets af wist. De fiets werd vervolgens in beslag genomen. De zoon zal op een later tijdstip worden gehoord.

Ook een 34-jarige vrouw uit Zwijndrecht werd maandagavond 15 juni aangehouden vanwege het rijden op een gestolen fiets. De politie zag haar op de Singel op een fiets rijden die niet voorzien was van een origineel slot. De vrouw verklaarde de fiets van een klant te hebben gekocht. Bij het controleren van het framenummer bleek de fiets echter als gestolen te staan geregistreerd. Ook deze fiets is in beslag genomen.

Deel dit bericht met je vrienden!