Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Jean-Marc Ndjofang wint sneldamkampioenschap 2009

10 juni 2009

DORDRECHT - Het sneldamkampioenschap kende een record aantal van 94 deelnemers. 

Het toernooi werd over 12 ronden gespeeld volgen het Zwitsers systeem. Bij de senioren kon worden deelgenomen in de Categorieën A (rating > 1150), B (rating 950 t/m 1150) en C (rating < 950) en bij de jeugd in de Categorieën Aspiranten, Pupillen en Welpen. Naast veel plaatselijke en regionale spelers waren er ook deelnemers uit het gehele land. Ook de top was heel sterk bezet met als absolute topper Internationaal Grootmeester (GMI) Jean-Marc Ndjofang uit Kameroen. Daarnaast waren er 3 nationale meesters (MN) en 4 kandidaat nationale meesters (cMN)

Er werd op alle borden met digitale klokken gespeeld volgens het Fischer systeem 5 minuten + 5 seconde per zet. Dankzij hoofdsponsor SANI-DUMP en de subsponsors De Singel & Naber en Woningstichting Progrez kende dit toernooi weer een rijk gevulde prijzenpot. In elk van de categorieën A, B en C waren 10 geldprijzen te winnen, en voor de jeugd (Aspiranten, Pupillen en Welpen) waren in iedere categorie 3 bekers beschikbaar.

In Categorie A werd internationaal grootmeester Jean-Marc Ndjofang uit Kameroen voor de vierde keer de onbetwiste kampioen met 1 punt voorsprong op Leopold Sekongo. Beide spelers arriveerden bepakt en beladen in Dordrecht want zij waren na een lange vliegreis vanuit Thailand direct vanaf Schiphol naar het toernooi gekomen. Maar van vermoeidheid was dus duidelijk geen sprake. In Thailand had Jean-Marc ook nog voor het tweede achtereenvolgende jaar het open kampioenschap gewonnen. De 3e plaats ging naar Anton van Berkel die op basis van weerstandspunten Wim Kalis voorbleef. Evenals vorig werd Frits Luteijn met een 5e plaats de beste DC Dordrecht speler. Ook Arie van de Weteringh (7e) en Nico Knoops (10e) wisten nog een prijs te bemachtigen.

Hieronder de kampioenen in de diverse categorieën :

Categorie A Senioren Jean-Marc Ndjofang Krommenie
Categorie B Senioren Soelinder Jagram Rotterdam
Categorie C Senioren Nirandjan Mohabier  Rotterdam
Aspiranten  Job Arts    Dordrecht
Pupillen Adriaan Molendijk   Alblasserdam
 Welpen Martijn van der Vlist   Alblasserdam

Deel dit bericht met je vrienden!